در عصر دیجیتال، امنیت امری حیاتی است، به ویژه در حوزه تبادل دادهها آنلاین. یکی از فناوریهای کلیدی که اطمینان از ارتباط امن در اینترنت فراهم میکند، اساسال (SSL) است. هدف این مقاله توضیح اینکه اساسال چیست، چگونه کار میکند، مزایا و اهمیت آن برای سئو است. علاوه بر این، ما نکاتی برای پیادهسازی اساسال ارائه خواهیم داد تا امنیت و قابل اعتمادی وبسایت شما را افزایش دهیم.
اس اس ال (SSL) چیست ؟
SSL یک فناوری امنیتی است که ابتدا توسط شرکت Netscape در سال ۱۹۹۵ معرفی شد و بهعنوان ابزار اصلی برای فراهم کردن ارتباط امن بین کاربران و وب سایت ها مورد استفاده قرار میگیرد.
اس اس ال (SSL) یا لایه اتصال امن (Secure Socket Layer) مجموعه دستوراتی است که باعث ایجاد لایه های امنیتی بین مرورگر شما و سرور وب سایت می شود.این پروتکل برای رمزگذاری ترافیک سرور و تایید هویت سرور است.
اساسال مخفف عبارت Secure Sockets Layer است که یک پروتکل رمزنگاری است که ارتباط امنی بین سرور و مرورگر کاربر برقرار میکند. این پروتکل اطمینان مییابد که دادههای ارسالی بین این دو نقطه رمزگذاری شده باقی میماند و امکان انتقال یا دخالت توسط موجودات مخرب را ندارد. برای فعالسازی این ارتباط امن، از گواهینامههای اساسال استفاده میشود.
SSL یا لایه امنیتی انتقال (Secure Socket Layer) فناوریای است که به اطمینان از امنیت و حریم خصوصی دادههای منتقل شده بین کاربران و سایتها یا بین دو سیستم کمک میکند. این فناوری از الگوریتمهای رمزگذاری برای مخلوط کردن دادهها در حین انتقال استفاده میکند و از دسترسی هکرها به اطلاعات در هنگام ارسال از طریق اتصال جلوگیری میکند. با استفاده از SSL، اطلاعات منتقل شده میتوانند شامل هر نوع اطلاعات شخصی یا حساسی مانند شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات مالی، ایمیلهای شخصی یا کاری، نام و آدرس باشند. این فناوری با ایجاد اتصال امن بین کاربر و سرور، از امکان تعرض به اطلاعات حساس و نقض حریم خصوصی جلوگیری میکند.
ممکن است با واژه TLS هم در زمان مطالعه راجع به SSL مواجه شوید که بهتر است در اینجا اشاره مختصری به TLS هم بکنیم. این عبارت که کوتاه شده Transport Layer Security می باشد، یک ورژن آپدیت شده ( به روز رسانی شده) از SSL است اما بیشتر شرکت ها همچنان از فناوری SSL استفاده می کنند چرا که استفاده از آن رایج تر است.
آدرس هایی که با HTTP:// آغاز میشوند با HTTPS:// چه تفاوتی دارند؟
در حقیقت این همان کاریست که اس اس ال (SSL) با آدرس سایت ها انجام می دهد و نشان می دهد که ارتباط بین کاربر و سایت دارای امنیت بالا است.
این جزئیات را می توان در سایت هایی که به امنیت کاربران خود اهمیت می دهند مشاهده کرد.به عنوان مثال همه ما در طول روز معمولا برای خرید اینترنتی به درگاه های پرداخت بانکی وارد می شویم ، که نیازمند داشتن امنیت بالایی هستند.
همانگونه که در تصویر بالا قابل مشاهده است این ارتباط ها با آیکون فعال و آدرس HTTPS امن شده اند.
چگونه وب سایت دارای اس اس ال (SSL) را تشخیص دهیم ؟
احتمالا به آیکون قفل کنار آدرس بعضی از سایت ها دقت کرده اید ، بعضی از این آیکون ها دارای یک خط مورب قرمز است که به معنی امن نبودن ارتباط است.
اما در طرف دیگر آیکون بدون خط قرمز و یا سبز رنگ دیده می شود که نماد ارتباط امن با سایت می باشد.
راه دیگر پیدا کردن گواهی اس اس ال SSL توجه کردن به نشانی وب سایت است.سایت های دارای گواهی اس اس ال باید با آدرس HTTPS:// شروع شوند.
امروزه داشتن امنیت مخصوصا گواهی اس اس ال(SSL) و یا تی اس ال در زمان طراحی سایت از مهمترین نکات است که نشان از با تجربه بودن در ساخت سایت است.
گروه همیار سایت همیشه تلاش است تا با جدیدترین روش های امنیتی بهترین سایت ها را برای شما ارائه دهد.برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
نحوه عملکرد ssl
به طور خلاصه می توان گفت اس اس ال (SSL) یک استاندارد برای ایجاد ارتباط امن بین دو سیستم است ، که می تواند این دو سیستم ،دو سرور باشند. یا یک سرور و یک کاربر (مانند همیار سایت و مرورگر شما).
وقتی کاربری تلاش میکند تا به یک وبسایت با اساسال دسترسی پیدا کند، مرورگرش درخواست گواهینامه اساسال وبسایت را میدهد. سپس سرور یک نسخه از گواهینامه اساسال را به مرورگر کاربر ارسال میکند. مرورگر اعتبار گواهینامه را تأیید میکند و اگر معتبر باشد، یک کانال رمزگذاریشده برای ایجاد اتصال امن ایجاد میکند. این فرآیند به عنوان دستدادن امن اساسال شناخته میشود. پس از برقراری اتصال امن، دادههای مبادلهشده بین سرور و مرورگر رمزگذاری میشود و از تهدیدات محتمل محافظت میشود.
به طور کلی ssl به دو روش زیر عمل خواهد کرد :
1. رمزنگاری نامتقارن (Asymmetric)
2. رمزنگاری متقارن (symmetric)
در این مقاله، نمیتوانیم به صورت گسترده به جزییات نوع رمزگذاری بپردازیم زیرا این موضوع ممکن است خارج از حوصله برخی از خوانندگان قرار گیرد. اما از طرفی، سعی میکنیم که این موضوع را به زبانی سادهتر و قابل درک برای همه توضیح دهیم. این جزئیات کمی تخصصیتر از سایر اطلاعاتی است که در این مقاله آوردهایم و برای اینکه همگان بتوانند بهراحتی مطلب را فهمیده و از آن استفاده کنند، سادهترین شیوه را برای توضیح این موضوع بهکار میبریم.
وقتی قرار است که یک سری اطلاعات را با پروتکل SSL جا به جا کنیم، ابتدا باید از یک کلید به عنوان قالبی برای به رمز در آوردن اطلاعات بین خدمات گیرنده ( کاربر ) و خدمات دهنده ( سرور ) استفاده کنیم:
وقتی قرار است که یک سری اطلاعات را با پروتکل SSL جا به جا کنیم، ابتدا باید از یک کلید به عنوان قالبی برای به رمز در آوردن اطلاعات بین خدمات گیرنده ( کاربر ) و خدمات دهنده ( سرور ) استفاده کنیم:
- در مرحله اول سرور ابتدا یک public key ( کلید عمومی ) می سازد.
- در مرحله ی بعدی کلید عمومی را همراه با یک درخواست گواهینامه SSL به یکی از صادرکنندگان این گواهینامه ها مثل DigiCert می فرستد.
- DigiCert نیز ابتدا مشخصات و میزان قابل اعتماد بودن و امنیت سرور را ارزیابی می کند و کلید عمومی را دوباره رمزگذاری می کند و برای سرور می فرستد تا در انتقال اطلاعات خود از آن استفاده کند. به کلید جدید کلید امنیتی private key می گویند.
- با توجه به اینکه هر کامپیوتر کلید مخصوص به خود را دارد، هر زمان که کاربر بخواهد از طریق پروتکل SSL به این سایت دست یابد، ابتدا کامپیوتر کاربر یک کلید عمومی برای سرور می فرستد.
- در مرحله آخر سرور این کلید عمومی را با کلید امنیتی خود مخلوط کرده و از آن کلید جدیدی می سازد و آن را به کامپیوتر کاربر می فرستد.
سوالی که ممکن است در اینجا پیش بیاید این است که چطور می توان تشخیص داد که یک وب سایت دارای گواهینامه SSL است؟ پاسخ به این سوال بسیار ساده است اما توجه به آن از اهمیت زیادی برخوردار است. همانطور که در بالا گفتیم، اگر وب سایتی با پیشوند HTTPS آغاز شود به این معنا است که دارای این گواهی نامه است، که در این صورت دسترسی به اطلاعات آن تقریبا کاری محال و غیرممکن می باشد.
مزایای استفاده از ssl
اساسال چندین مزیت را ارائه میدهد که این را به عنوان یک ابزار حیاتی در محیط آنلاین امن میسازد. اولاً، اساسال اطلاعات حساس مانند مشخصات ورود، اطلاعات کارت اعتباری و دادههای شخصی را از انتقال توسط هکرها محافظت میکند. این اطمینان میدهد که معاملات آنلاین و ارتباطات خصوصی از نظر زمانی امن باقی میمانند. ثانیاً، اساسال قابل اعتمادی وبسایت شما را افزایش میدهد، زیرا کاربران نماد قفل و “https” را در نوار آدرس مرورگر مشاهده میکنند که به یک اتصال امن اشاره دارد. این ممکن است منجر به افزایش اعتماد کاربر و نرخ تبدیل شود. به علاوه، موتورهای جستجو اساسال را به عنوان یک عامل رتبهبندی در نظر میگیرند که ممکن است عملکرد سئو وبسایت شما را بهبود بخشد.
- ssl امنیت وب سایت رو افزایش میدهد
- ssl باعث تایید هویت کاربران میشود
- ssl باعث افزایش رتبه در سئو میشود
- ssl باعث جلب اعتماد مشتریان میشود
- برای دریافت نماد اعتماد 2 ستاره لازم است
اطلاعات ما چه زمانی به خطر می افتد و اس اس ال (SSL) چگونه باعث امنیت می شود؟
همه ما میدانیم که هکر ها و سارقان اطلاعات ، همیشه در کمین هستند تا اطلاعات مهم کاربران را سرقت کنند، این اطلاعات می توانند اطلاعات پایه مانند رمز عبور شما در یک سایت باشد تا شماره کارت بانکی و یا رمز دوم کارت.
این حملات باعث شد تا استاندارد اس اس ال ایجاد شود ، تا اطلاعات شما قبل از ارسال به سرور های سایت رمز گذاری شوند.
در چه زمانی اطلاعات به سرقت می روند؟
هکر با روش های مختلف اطلاعات را سرقت می کنند اما شاید شما هم قبول داشته باشید بهترین زمان برای این کار زمانی است که شما اطلاعات مهم تان را برای سایت مورد نظر ارسال می کنید.
در این زمان هکر ها می توانند اطلاعات شما را مورد حمله قرار دهند.
اس اس ال (SSL) چگونه باعث امنیت می شود؟
دراین زمان اس اس ال برای ایجاد ارتباط ایمن باید اطلاعات به گونه ای برای سایت ارسال کند تا مورد سرقت قرار نگیرد.
بهترین راه برای این کار رمز گذاری است.اس اس ال(SSL) با رمز گذاری اطلاعات ارسال شده برای سرور سایت ها از سرقت اطلاعات جلوگیری کرده و درواقع خواندن این اطلاعات را برای هکرها غیر ممکن می کند.
افزایش حداکثری امنیت و سرعت سایت
افزودن گواهی اس اس ال (SSL) تنها قسمتی از راه امن سازی وب سایت است.برای افزایش امنیت سایت طراحان وب سایت و متخصصین امنیت توصیه به استفاده از سی دی ان CDN ها می کنند.
پیشنهاد می کنیم که شما هم برای امنیت بیشتر وب سایت خود همین امروز به فکر استفاده از سی دی ان ها باشید.
تفاوت اس اس ال (SSL) با تی اس ال TSL چیست؟
تی اس ال یا TSL اپدیت جدیدتری از اس اس ال (SSL) است و امنیت بیشتری را برای کاربران برقرار می کند.
از تی ال اس (TLS) ها به عنوان رمز گذار در ایمیل ها و VOIP ها نیز استفاده می شود که نشان از کاربرد وسیع تر این رمز گذار دارد.
چرا استفاده از اس اس ال (SSL) برای امنیت سایت لازم است؟
در ابتدا سایت های به گونه ای طراحی می شدند که اطلاعات به راحتی بین سرور ها و کاربران بدون هیچ امنیتی رد و بدل می شد.
زمانی که خریدی ثبت می شد هر کسی می توانست به آن دسترسی پیدا کند، با ورود اس اس ال (SSL) به گونه ای اطلاعات رمز گذاری شدن تا مخلوطی بی معنی از اعداد و نماد ها برای سرور ها ارسال شود و بعد توسط خود این پروتکل ها ترجمه و تحویل سرور داده شود.
به عنوان مثال وقتی عددی مثل عدد روبه رو : 123456 برای سرور ارسال میشود قبل از ارسال رمز گذاری شده و مانند مخلوط روبه رو در می آید .
به عنوان مثال : 87D89@786$jhg$32972332%%e23cd
جلوگیری از انواع حملات سایبری توسط اس اس ال (SSL) ؟
اس اس ال (SSL) ها با جلوگیری از انواع حملات باعث افزایش اعتبار سرور ها می شوند.معمولا هکرها با درست کردن سایت های جعلی یا درگاه های پرداخت جعلی سعی در فریب و دزدیدن اطلاعات مهم کاربران اینترنتی دارند.
طبیعتا همه ی درگاه های پرداخت دارای اس اس ال (SSL) معتبر می باشند که با هوشیار بودن کاربران براحتی تقلبی بودن این درگاه ها مشخص می شود.
به عنوان مثال وقتی عددی مثل عدد روبه رو : 123456 برای سرور ارسال میشود قبل از ارسال رمز گذاری شده و مانند مخلوط روبه رو در می آید .
به عنوان مثال : 87D89@786$jhg$32972332%%e23cd
آیا هنوز اس اس ال (SSL) دارای اعتبار می باشند؟
با آمدن آپدیت جدید برای SSL ها و ورود تی اس ال (TSL) بسیاری از شرکت ها و سایت ها به دنیای تی اس ال ها مهاجرت کردند.یکی دیگر از نکات تاریک اس اس ال(SSL) ها اپدیت نشدن طولانی مدت آن است.
بعد از مدتی نیز حفره های امنیتی در اس اس ال (SSL) ها باعث تا بسیاری از کارشناسان امنیت استفاده از آن را دیگر توصیه نکنند.
به هرحال اس اس ال (SSL)هنوز هم بخش جدایی ناپذیر از سایت های ایرانی است که هنوز به سمت تی اس ال مهاجرت نکرده اند.
به عنوان مثال وقتی عددی مثل عدد روبه رو : 123456 برای سرور ارسال میشود قبل از ارسال رمز گذاری شده و مانند مخلوط روبه رو در می آید .
به عنوان مثال : 87D89@786$jhg$32972332%%e23cd
گواهی اس اس ال (SSL) چیست و چگونه گواهی اس اس ال (SSL) را رایگان نصب کنیم؟
طبیعتا هر فرد با کارت ملی و هویتی خودش شناخته می شود و گواهی نامه های اس اس ال (SSL) نیز برای یک وب سرور نشان دهنده هویتی است که با آن شناخته می شود.
این گواهی ها توسط شرکت هایی صادر می شود که دارای گواهینامه اس اس ال (SSL) هستند.
این گواهی ها توسط وب سایت ها ذخیره و به کاربران آن نمایش داده می شود.
این گواهی یک کلید رمز گذاری برای دستگاه کاربر درست می کند تا بتواندبرای رمز گذاری اطلاعات از آن استفاده کند.
در طرف دیگر یک کلید خصوصی نیز در سمت سرور وب ایجاد می شود تا بتواند این رمز را بازگشایی کند.
انواع گواهی اس اس ال (SSL) که برای دامین های مختلف صادر می شوند
سایت دارای یک دامنه :
به عنوان مثال اگر ما تنها برای دامین https://hamyarsite.com گواهی بگیریم از تک گواهی استفاده کرده ایم .
سایت دارای زیر دامین :
اگر یک سایت برای دامین اصلی و ساب دامین(زیر دامین) های آن نیز بخواهد گواهی اس اس ال (SSL) بگیرد در واقع از این روش استفاده کرده است
مانند:
صفحه اصلی
گواهی برای چندین دامین :
اگر برای چند دامین با اسم های مختلف گواهی صادر شود .
مانند :
https://hamyarsite.com
https://digikala.com
سطح بندی گواهی اس اس ال (SSL) چگونه است ؟
هر گواهی و هرمدرکی دارای سطح بندی مخصوص خود است که گواهی اس اس ال (SSL) نیز از این قاعده مستثنی نیست.
گواهی اس اس ال (SSL) در سه سطح تنظیم می شود که نسبت به وب سایت های مختلف تغییر می کند.
اعتبار سنجی دامنه توسط اس اس ال (SSL) :
این اعتبار سنجی ساده ترین و ابتدایی ترین سطح گواهی اس اس ال (SSL) است.
این سطح از اعتبار تنها با ثابت شدن مالکیت دامین برای گواهی دهنده داده می شود.
شما کافیست ثابت کنید که دامین مربوط به شماست و مالکیت آن را دارید.
اعتبار سنجی سازمان توسط اس اس ال (SSL) :
این سطح یک مرحله بالاتر از مرحله قبلی است که نیاز مند فرایند عملی بیشتری است.
در این اعتبار سنجی با شرکت توسط گواهینامه دهنده تماس گرفته می شود تا از درستی آن اطمینان یابند.
این سطح دارای اعتبار بیشتری نسبت به گواهی دامنه است.
اعتبار سنجی کامل توسط اس اس ال (SSL) :
این مرحله با بررسی عمیق سازمان و شرکت انجام می شود. در این حالت قبل از صدور گواهی به صورت کامل پیشینه سایت بررسی می شود.
گرفتن تایید دراین مرحله نیاز مند داشتن سابقه ای قدرتمند و قوی است.
چگونه می توان گواهی اس اس ال (SSL) رایگان دریافت کرد؟
همان گونه اشاره شد شرکت های زیادی در سراسر جهان گواهی اس اس ال (SSL) را برای شما می توانند صادر کنند در این بین تعدادی نیز برای راحتی کار افزونه هایی طراحی کرده اند که می توان تنها با نصب آن ها را دریافت کنید.
در این جا تعدادی از افزونه های وردپرسی برای شما آموزش داده می شود و سپس به سراغ سایت های اصلی گواهی دهنده می رویم.
دریافت گواهی اس اس ال (SSL) با نصب افزونه وردپرسی
این افزونه یکی از بهترین و ساده ترین افزونه های صادر کننده ی گواهی اس اس ال می باشد.تنها نکته منفی آن نداشتن دسترسی کامل به تنظیمات اس اس ال ها است که بیشتر برای ساده کردن کار انجام شده است.
نصب کنید.
فعال کنید.
کلیک کنید.
و تمام
این افزونه همانگونه که اسم آن می شود فهمید برای تبدیل کردن آدرس های HTTP به HTTPS می باشد .
کاربران شما را به نوعی مجبور می کند تا به جای HTTP از HTTPS استفاده کند.
البته لازم است قبل از فعال کردن آن گواهی SSL را بگیرید.
افزونه WordPress Https(SSL)
یک افزونه قدرتمند دیگر که نسبت به بقیه سعی شده است تا همه امکانات را در یک مجموعه جمع آوری کند.
یک افزونه رایگان که اپدیت های اخر آن باعث سرعت بخشیدن بیشتر به این افزونه شده است.پس برای نصب آن اصلا فکر نکنید.
دریافت گواهی اس اس ال (SSL) از طریق سایت های رایگان
قبل از شروع برای گرفتن اس اس ال (SSL) رایگان سعی کنید از چند مورد اطمینان داشته باشید.
سعی کنید در مورد دامنه سایت و اطلاعات WHOIS خودتان اطمینان حاصل کنید.
سعی کنید سرور میزبان سایتتان را در جریان قرار دهید تا درخواست CSR برایتان ایجاد شود.
سعی کنید مراحل نصب را دقیق برابر راهنما سایت مرجع انجام دهید.
سایت های رایگان برای دریافت گواهی اس اس ال (SSL)
این سایت یکی از معتبر ترین سایت های گواهی دهنده و مورد علاقه ایرانی است.
امنیت و سرعت سایت از دیگر نکات مثبت این سایت است.
کلاد فلر سایتی است در زمینه CDN ها و امنیت که توسط شرکت های بزرگی استفاده می شود.
این سایت پشتیبانی 24 ساعته دارد و روزانه میلیون ها حمله اینترنتی را دفع می کند.
سایت های رایگان برای دریافت گواهی اس اس ال (SSL)
مراحل دریافت اس اس ال (SSL) در سایت کلاد فلر cloudflare
قدم اول : ایجاد حساب بر روی سایت cloud flare
قدم دوم : سایت و دامین خود را وارد کنید
قدم سوم : دی ان اس DNS های خودتان را وارد کنید
قدم چهارم : یک پلن را برای خودتان انتخاب کنید (برای ما که رایگان)
قدم پنجم : نیم سرور ها را به روز کنید
قدم ششم :حال اس اس ال SSL ها را ست کنید
دیگر سایت های ارائه کننده اس اس ال (SSL) رایگان
- HubSpot
- Let’s Encrypt
- Comodo
- Cloudflare
- SSL For Free
- GoDaddy
- GeoTrust
- GoGetSSL
- Instant SSL
- Basic SSL