سئو فنی (سئو تکنیکال) مهم ترین قسمت سئو برای سئو کاران است.صفحات شما باید به گونه ای باشد که موتور های جست وجو بتوانند آن ها را ایندیکس کنند تا شانس رتبه بندی داشته باشد.اما برخی فعالیت های دیگر نسبت به لینک سازی و تولید محتوا شانس کمتری دارند.
ما در گروه همیار سایت این راهنمای جامع را برای کمک به شما نوشتیم تا با درک درستی از سئو فنی ، در زمان کمتری به نتایج بهتری برسید.سعی کردیم منابع زیادی برای شما در مقاله قرار دهیم و در انتهای مقاله نیز ، لینک های مفیدی در این راستا برای شما تهییه کرده ایم.
اما بیایید شروع کنیم :
اصول و مقدمات سئو فنی (سئو تکنیکال)
سئو فنی چیست؟
سئو فنی یا سئو تکنیکال فرآیند بهینه سازی وب سایت برای کمک به موتورهای جستجو مانند گوگل است برای یافتن ، خزیدن ، درک و فهرست بندی صفحات شما. هدف یافتن و ارتقا رتبه بندی شما است.
سئو فنی چقدر پیچیده است؟
بستگی دارد ، تسلط بر اصول اساسی در واقع دشوار نیست ، اما درک سئو تکنیکال می تواند پیچیده و دشوار باشد. سعی می کنیم در این راهنما موارد را به ساده ترین شکل ممکن برای شما بیان کنیم .
درک بیشتری از خزیدن (crawling)
در این قسمت از راهنمای سئو فنی ، می خواهیم از این مورد اطمینان حاصل کنیم که ببینیم آیا موتور های جست و جو محتوای ما را جست و جو خواهند کرد یا نه ؟
اما خزیدن یا crawling چگونه کار می کند ؟
خزنده ها محتوای صفحات را می گیرند و از پیوندهای موجود در این صفحات برای یافتن صفحات بیشتر استفاده می کنند و اصطلاحا بین آن ها می خزند. این کار اجازه می دهد تا آنها محتوای وب را پیدا کنند. در این فرایند چند سیستم وجود دارد که در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
منابع URL (پیوند ها) :
یک خزنده باید از جایی شروع به خزیدن کند. به طور کلی آنها لیستی از تمام URL هایی دارند که از طریق این لینک های داخلی در صفحات جست و جو می کنند .
یک سیستم ثانویه برای یافتن URL های بیشتر ، استفاده کردن از نقشه های سایت است که توسط مدیر سایت یا سیستم های مختلفی که دارای لیست صفحات هستند ، ایجاد می شوند.
صف خزیدن :
همه لینک هایی که باید توسط خزنده جست و جو شوند یا دوباره این کار برایشان تکرار شوند ، باید در یک صف قرار گیرند.این همان لیستی است که گوگل می خواهد آن ها را به ترتیب ارزیابی و بررسی کند.
خزنده :
سیستمی که محتوای صفحات را می گیرد.
سیستم پردازش :
اینها سیستم های مختلفی هستند که از نظر متعارف سازی استفاده می کنند در واقع کار پردازش را بر عهده دارند .ما صفحاتی را برای ارائه دهنده ارسال می کنیم که صفحه را مانند مرورگر بارگیری می کند و صفحات را پردازش می کند تا لینک های بیشتری برای خزیدن پیدا کند.
ارائه دهنده (رندر) :
ارائه دهنده صفحه ای مانند مرورگر را با فایل های JavaScript و CSS بارگذاری می کند. این کار انجام می شود تا گوگل بتواند آنچه بیشتر کاربران مشاهده می کنند را ببیند.
فهرست مطالب :
اینها صفحات ذخیره شده ای هستند که گوگل به کاربران نشان می دهد.
کنترل خزنده ها
در این قسمت در مورد موارد بحث می کنیم که می توانید با آن آنچه مورد بررسی و در واقع خزیدن قرار می گیرد را بررسی کنید.
Robots.txt :
یک فایل robots.txt به موتورهای جستجو می گوید که در سایت شما موتور جست و جو کجا می توانند و یا نمی توانند بروند.
ممکن است گوگل صفحاتی را فهرست (index) کند که نمی تواند آن را بررسی و در واقع در آن بخزد. این ممکن است گیج کننده باشد ، اما اگر می خواهید صفحه ها ایندیکس نشود.
نرخ خزیدن :
یک دستورالعمل تأخیر خزش وجود دارد که می توانید در robots.txt استفاده کنید که بسیاری از خزنده ها از آن پشتیبانی می کنند که به شما این امکان را می دهد تا تعداد دفعات خزیدن صفحات را تعیین کنید. متأسفانه ، گوگل به این احترام نمی گذارد. برای گوگل شما باید میزان خزیدن را در کنسول جستجوی گوگل تغییر دهید .
محدودیت ها در دسترسی
شاید برخی وقت ها لازم باشد صفحه ای برای کاربران نمایش داده شود و در دسترس باشد اما برای موتور های جیت و جو قابل دسترسی نباشد ، شما می توانید از موارد زیر برای این کار کمک بگیرید :
استفاده از نوعی سیستم ورود
احراز هویت از طریق HTTP
استفاده از لیست سفید IP ها
این تنظیمات به شما کمک می کند تا محتوا را به کاربران نمایش دهید اما به موتور های جست و جو قابل دسترسی به آن نیستند و نمی توانند آن را رتبه بندی کنند.
نحوه مشاهده فعالیت خزیدن
به طور خاص برای موتور گوگل ، ساده ترین راه برای دیدن آنچه که در حال خزیدن است ، ایتفاده از گزارش Google Search Console Crawl Stats است که به شما اطلاعات بیشتری در مورد نحوه خزیدن وب سایت شما می دهد.
اگر می خواهید تمام فعالیت های خزیدن را در وب سایت خود مشاهده کنید ، باید به گزارش های سرور خود دسترسی پیدا کنید و احتمالاً از یک ابزار برای تجزیه و تحلیل بهتر داده ها استفاده کنید.
البته این کار تا حدودی نسبت به راه قبلی سخت تر و پیشرفته تر است، اما اگر میزبان شما (سرور شما) دارای یک کنترل پنل مانند cPanel است ، شما باید به ابزار هایی مانند Awstats و Webalizer دسترسی داشته باشید.
تنظیمات خزیدن
هر وب سایت قرار است بودجه متفاوتی برای خزیدن داشته باشد ، که ترکیبی از تعداد دفعاتی است که گوگل می خواهد یک سایت را جستجو کند و میزان دسترسی است که سایت شما اجازه می دهد.
صفحات پرطرفدار و صفحاتی که اغلب تغییر می کنند اغلب بیشتر خزیده می شوند و صفحاتی که به نظر محبوب نیستند یا پیوند خوبی ندارند ، کمتر خزیده می شوند.
اگر خزنده ها هنگام خزیدن در وب سایت شما سیگنال های منفی را مشاهده کنند ، به طور معمول سرعت را کاهش می دهند یا حتی خزیدن را متوقف می کنند تا شرایط بهبود یابد.
بعد از خزیدن صفحات ، آنها رندر می شوند و به فهرست ارسال می شوند. این فهرست لیست اصلی صفحاتی است که می تواند به کاربران نمایش داده شود. بیایید در مورد شاخص ها صحبت کنیم :
درک ایندیکسینگ (فهرست بندی) :
خب در این قسمت از راهنمای سئو فنی (سئو تکنیکال) می خواهیم بیشتر با نحوه ایندکس کردن آشنا شویم .
دستورالعمل های robots :
متا تگ robots یک قطعه HTML است که به موتورهای جستجو می گوید چگونه یک صفحه خاص را بخزند یا ایندکس می کنند. در بخش <head> یک صفحه وب قرار دارد و به این شکل است:
انتخاب شدن
وقتی چندین نسخه از یک صفحه وبسایتی وجود داشته باشد ، گوگل برای ذخیره در فهرست خود یکی را انتخاب می کند.
ین فرآیند canonicalization نامیده می شود و لینک هایی که به این عنوان انتخاب می شود همان مکانی است که گوگل در نتایج جستجو نشان می دهد. سیگنالهای مختلفی وجود دارد که آنها برای انتخاب URL استفاده می کنند از جمله:
برچسب ها
صفحات تکراری
لینک های داخلی
URL های سایت مپ (نقشه سایت)
ساده ترین راه برای دیدن چگونگی فهرست بندی صفحه توسط موتور گوگل استفاده از ابزار بازرسی URL در Google Search Console است. این آدرس URL انتخاب شده توسط گوگل را به شما نشان می دهد.
سئو فنی ، برد سریع
یکی از سخت ترین کار ها برای سئو کاران اولویت بندی کار ها است .ذوش های زیادی برای سئو وجود دارد ، اما برخی تاثیر و سرعت بیشتری دارند.در این قسمت ما به بهترین این موارد برای سئو فنی (سئو تکنیکال ) می پردازیم.
بررسی ایندیکس سایت
مطمئن شوید صفحاتی که می خواهید مردم پیدا کنند در گوگل ایندیکس می شود. دو فصل قبلی همه مربوط به خزیدن و ایندیکس کردن بود و این نشان از اهمیت آن دارد.
می توانید گزارش ایندیکس سازی را در سایت بررسی کنید تا صفحاتی را که امکان فهرست شدن ندارند و دلایل آن را ببینید. شما می توانیید از ابزارهای مدیر وب Ahrefs که رایگان است استفاده کنید.
لینک های از دست رفته را بازیابی کنید
لینک های سایت ها در طول زمان تغییر می کنند.در بیشتر موارد این لینک ها از سایت های دیگر هستند.و اگر درست ریدایرکت نشوند دیگر آن صفحات حساب نمی شوند.
برای انجام این تغییر مسیرها خیلی دیر نیست و می توانید به سرعت هر مقدار لینک از دست رفته را پس بگیرید.
برای این کار می توانید از سایت Ahref یا از سایت های رایگانی برای بررسی لینک های شکسته بررسی کنید .
یا برای سایت Ahref می توانید از آدرس زیر وارد قسمت 404 آن شوید :
Site Explorer -> yourdomain.com -> Pages -> Best by “404 not found”
لینک های داخلی اضافه کنید
این لینک ها از سایت شما به صفحه دیگر از سایت خودتان لینک می شود.این نوع لینک هم برای پیدا شدن صفحات و برای رتبه بندی بهتر سایت استفاده می شود.
از اسکیما ها استفاده کنید
نشانه گذاری طرح (Schema Markup) کدی است که به موتورهای جستجو کمک می کند محتوای شما را بهتر بفهمند و ویژگی های بسیاری را فراهم می کند که می توانند به وب سایت شما کمک کنند تا در نتایج جستجو از بقیه برجسته شود و بهتر دیده شود.
گوگل یک گالری جستجو دارد که ویژگی های مختلف جستجو و طرح مورد نیاز برای واجد شرایط بودن سایت شما را نشان می دهد.
پروژه های فنی اضافی
پروژه هایی که در این فصل درباره آنها صحبت خواهیم کرد موارد خوبی هستند که باید روی آنها تمرکز کنید ، اما ممکن است به کار بیشتری احتیاج داشته باشند و سود کمتری نسبت به پروژه های برد سریع فصل قبل داشته باشند.
این بدان معنا نیست که نباید آنها را انجام دهید ، این فقط برای کمک به شما است که می توانید از اولویت بندی پروژه های مختلف ایده بگیرید و در زمان مناسب انجام دهید.
سیگنال های تجربه کاربری و صفحه (UX)
اینها عوامل رتبه بندی کمتری هستند ، اما هنوز هم مواردی است که می خواهید به خاطر کاربران و افزایش توجه آن ها ، این موارد را بهبود دهید. آنها جنبه هایی از وب سایت را تحت تأثیر قرار می دهند که تجربه کاربر (UX) را تحت تأثیر قرار می دهد.
Core Web Vital یا هسته وب
Core Web Vital معیارهای سرعت است که بخشی از سیگنالهای Page Experience Google است که برای اندازه گیری تجربه کاربری یا همان (UX) استفاده می شود.
این معیارها شامل :
بار بصری رنگ محتوای (LCP)
ثبات بینایی (CLS)
تاخیر تعاملی در ورود اول (FID)
می شود.
HTTPS
HTTPS از ارتباط بین مرورگر و سرور شما در برابر رهگیری و دستکاری توسط مهاجمان محافظت می کند. این محرمانه بودن ، صداقت و احراز هویت اکثریت قریب به اتفاق ترافیک امروز WWW را فراهم می کند.بهتر است صفحات شما از طریق HTTPS بارگذاری شوند نه از طریق HTTP
هر وب سایتی که نماد قفل را در نوار آدرس نشان دهد از HTTPS استفاده می کند.
موبایل فرندلی
به زبان ساده ، این بررسی می کند که آیا صفحات وب به درستی نمایش داده می شوند یا به راحتی توسط افراد در دستگاه های موبایل استفاده می شوند یا نه و به آن امتیاز داده می شود.
از کجا می دانید سایت شما چقدر برای موبایل مناسب است؟
از سایت گوگل برای ایم کار استفاده کنید .
مرور ایمن
این بررسی ها برای اطمینان از فریبنده نبودن صفحات ، بدافزارها و دیگر مشکلات است
پاپ اپ و میان برنامه ها
میان برنامه ها از دیده شدن محتوا جلوگیری می کنند. این پنجره ها که اغلب بازشو هستند و از دیده شدن محتوای اصلی جلوگیری می کنند که ممکن است کاربران مجبور باشند قبل از از حذف شدن آن ها را ببینند و باعث آذار شود.
چندین زبانه بودن
hreflang یک ویژگی HTML است که برای تعیین زبان و هدف گذاری جغرافیایی یک صفحه وب استفاده می شود. اگر چندین نسخه از یک صفحه به زبانهای مختلف دارید ، می توانید با استفاده از برچسب hreflang به موتورهای جستجو مانند گوگل در مورد این تغییرات بگویید.
این تگ به آنها کمک می کند نسخه صحیحی را در اختیار کاربران قرار دهند.
سلامت عمومی وب سایت
این وظایف احتمالاً تأثیر زیادی در رتبه بندی شما نخواهد داشت ، اما به طور کلی موارد خوبی برای تجربه کاربر اصلاح می شوند.
ابزار های سئو فنی (سئو تکنیکال)
این ابزارها به شما کمک می کنند جنبه های فنی وب سایت خود را بهبود بخشید.
Google Search Console (قبلاً Google Webmaster Tools) یک سرویس رایگان از شرکت گوگل است که به شما کمک می کند ظاهر وب سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل کنترل و عیب یابی کنید.
شما می توانید از آن برای یافتن و رفع خطاهای فنی ، ارائه نقشه های سایت ، دیدن موارد داده شده ساخت یافته و موارد دیگر استفاده کنید.
PageSpeed Insights سرعت بارگیری صفحات وب شما را تجزیه و تحلیل می کند. در کنار امتیاز عملکرد ، همچنین توصیه هایی قابل اجرا برای سریعتر بارگیری صفحات را نشان می دهد.
جمع بندی
همه این مطالب فقط باعث بهبود سطح سئو فنی (سئو تکنیکال)می شود.. بسیاری از موضوعات دیگر در این راهنما ذکر نشده است ، بنابراین اگر می خواهید بیشتر بدانید لازم است با گروه همیار سایت همراه باشید برای کسب اطلاعات بیشتر.