LCP یا Largest Contentful Paint به معنی مدت زمانی است که وب سایت نیاز دارد که بزرگ ترین عنصر صفحه را به کاربر نشان دهد در ماه می سال 2020 که هسته گوگل آبدیت شد بسیار مورد توجه وب مستران قرار گرفت، همیار سایت در این مقاله به بررسی کامل LCP و نحوه بهینه سازی آن میپردازد.
بزرگترین عنصر صفحه یا LCP چیست؟
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم LCP معیاری است که برای اندازه گیری سرعت لود بزرگترین عنصر یک صفحه از وب سایت است، به گفته گوگل LCP فقط محتوای بالای صفحه را در نظر خواهد گرفت و محتوا هایی که در صفحه وجود دارند که بدون اسکرول نمایش داده نمیشوند مورد اندازه گیری LCP قرار نخواهند گرفت.
این نکته در ال سی پی بسیار حائز اهمیت است که، LCP تنها مواردی را که برای کاربران مهم هستند را در نظر خواهد گرفت مانند مواردی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- تصویر پس زمینه که با css ایجاد شده است
- تصویر شاخص ویدئو
- تگهای مربوط به تصاویر
- تصاویر
یافتن بزرگترین عنصر در صفحه وب سایت
ابتدا وارد وب سایت gtmetrix شوید و آدرس صفحه مورد نظر خود را وارد کنید و منتظر بمانید که این ابزار صفحه شما را آنالیز کند وپس از این که آنالیز صفحه شما به اتمام رسید صفحه ای همانند تصویر زیر برای شما باز میشود.
در این صفحه کمی اسکرول کنید تا با تب LCP مواجه شوید، با کلیک بر روی تب ال سی پی میتوانید معیار های اندازه گیری لود بزرگ ترین عنصر محتوای هر صفحه را ببینید و با بر طرف کردن این موارد میتوانید ال سی پس وب سایت خود را بهبود ببخشید. در تصویر زیر به تب ال سی پی اشاره خواهیم کرد.
حداقل زمان برای لود LCP
با توجه به بررسی عملکرد الگوریتم های گوگل بر روی وب سایت های متعدد و تجربه سئویی میتوانیم بگوییم که برای این که بتوانید یک ال سی پی مورد تایید از نظر گوگل داشته باشید باید سرعت لود بزرگ ترین عنصر محتوایی صفحه های وب سایتتان زیر 2.5 ثانیه باشد.
اگر در حال انجام خدمات سئو هستید به LCP ها بسیار توجه کنید زیرا که برای رنکینگ صفحات بسیار مهم و قابل توجه هستند، پیشنهاد میکنیم که هر از چند گاهی با توجه به تغییراتی که بر روی وب سایتتان انجام میدهید به طور مثال هر ماه یک بار صفحات خود را آنالیز کنید که مشکل LCP نداشته باشند، این نکته هم بسیار مهم است که اگر اقدام به طراحی سایت فروشگاهی کرده باشید باید توجه بیشتر به ال سی پی ها کنید زیرا که اصولا سایت های فروشگاهی نسبت به وب سایت شرکتی حجم بیشتر از لحاظ محتوایی دارند.
تاثیر LCP در سئو
وقتی که رابطه بین سئو و LCP را بررسی میکنیم باید توجه داشته باشیم که گوگل معیار LCP را جرئی از Core Web Vitals میداند پس معیار ال سی پی بسیار مهم از نظر الگوریتم های گوگل میباشد و باید به آن توجه کنیم که از لحاظ رنکینگ وب سایت ما با مشکل رو به رو نشود.
در چند سال اخیر، گوگل به طور فزایندهای بر تعریف پارامترهای ارزیابی برای بهبود تجربه کاربر تمرکز کرده است، همه آنها Core Web Vitals را یکپارچه میکنند.
آموزش بهینه سازی LCP
معیار LCP قابل بهینهسازی میباشد و اگر شما از وب سایت وردپرسی استفاده میکنید به سادگی میتوانید ال سی پی صفحات خود را بهینهسازی کنید و اما اگر اقدام به طراحی سایت اختصاصی کرده اید باید از یک توسعه دهنده بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد در ادامه معیار هایی را برای بهینهسازی LCP به شما خواهیم گفت با ما همراه باشید.
بهینه سازی ابعاد تصاویر
به طور معمول هاستی که وب سایت شما را میزبانی میکند ابعادی را به صورت پیشفرض برای تصاویر در موبایل و دکستاپ در نظر میگیرد پیشنهاد ما این است که از این ابعاد برای عکس های وب سایتتان استفاده کنید. با انجام این کار میتوانید از به وجود آمدن ال سی پی ها جلوگیری کنید.
بهینه سازی حجم تصاویر
برای این که بتوانید یرعت لود بالایی را تجربه کنید لازم است که حجم تصاویری که در وب سایت استفاده میکنید بهینه باشد، باید به نحوی بهینه سازی تصاویر وب سایت خود را انجام دهید که عکس ها کیفت خود را از دست ندهند میتوانید از ایزار های آنلاین برای این کار استفاده کنید.
استفاده از CDN
یک سرویس CDN می تواند تصاویر را سریعتر دانلود کند. ImageEngine ابزاری است که تمام کارهای مربوط به کیفیت تصویر را با در نظر گرفتن عواملی مانند دسترسی به دستگاه، اندازه فایل و موقعیت کاربر انجام می دهد.
عدم استفاده از جاوا اسکریپت در لود تصاویر
بارگذاری جاوا اسکریپت میتواند روند را کاهش دهد، بنابراین بهترین کار این است که این کار را به مرورگر خود بسپارید. این به جلوگیری از هرگونه تاخیر کمک می کند و LCP را در حد میانگین توصیه شده نگه میدارد.