صفحه اصلی سایت فروشگاهی

طراحی صفحه اصلی سایت فروشگاهی

hosein yarahmadi

لیست محتوای این مطلب

صفحه اصلی یکی از مهم ترین صفحات یک سایت فروشگاهی به شمار می رود. زمانی که برای فروشگاه اینترنتی خود قصد دارید یک صفحه اصلی طراحی کنید، باید به چند نکته مهم دقت کنید. اگر شما دارای یک فروشگاه اینترنتی هستید، باید مانند یک فروشگاه فیزیکی یک ویترین زیبا داشته باشید تا هنگامی که یک کاربر وارد صفحه اصلی سایت شما می شود، با مشاهده یک صفحه جذاب، به خرید از سایت فروشگاهی شما ترغیب شود. در این مقاله قصد داریم درباره طراحی یکی از مهم ترین صفحات سایت فروشگاهی یعنی صفحه اصلی با شما صحبت کنیم و اجزای آن را به صورت جداگانه برای شما باز کنیم، همچنین نکاتی را به شما خواهیم گفت که بتوانید یک صفحه اصلی یا یک ویترین جذاب برای فروشگاه خود طراحی کنید. پس اگر قصد دارید برای سایت فروشگاهی خود یک صفحه اصلی کاربردی و شیک طراحی کنید با همیار سایت تا انتهای مقاله همراه باشید.

صفحه اصلی سایت فروشگاهی

زمانی که یک کاربر قصد ورود به سایت فروشگاهی شما را دارد، با وارد کردن آدرس سایت به صفحه اصلی شما که یک صفحه فرود (Landing Page) محسوب می شود می آید و یا در واقع به ویترین فروشگاه شما نگاهی می اندازد. توجه داشته باشید اگر ویترین فروشگاه اینترنتی شما به خوبی طراحی نشود کاربر سایت فروشگاهی شما را ترک خواهد کرد. بنابراین نتیجه می گیریم صفحه اصلی شما یکی از صفحات مهم سایت فروشگاهی می باشد و باید برای طراحی آن از خلاقیت و هوش خود استفاده کنید.

صفحه اصلی سایت فروشگاهی چیست ؟

همان طور که در مقدمه مطالعه کردید، صفحه اصلی سایت فروشگاهی شما نقش ویترین را ایفا می کند. شما می توانید با استفاده از نام برند خود یا محصولات پرفروشتان، فروشگاه اینترنتی خود را به کاربرانی که به تازگی وارد سایت فروشگاهی شما شده اند معرفی کنید و آنها را با استفاده از المان های جذاب و خدمات ویژه فروشگاه ترغیب به خرید کنید.

هنگام طراحی صفحه اصلی به چه سوالاتی باید پاسخ دهیم؟

هنگام طراحی صفحه اصلی به چه سوالاتی باید پاسخ دهیم؟

حال که متوجه اهمیت صفحه اصلی سایت فروشگاهی خود شدید، باید به سراغ طراحی ویژگی های یک صفحه اصلی مناسب کسب و کار اینترنتی خود برویم. اما قبل آن باید به سوالات زیر برای بهتر طراحی کردن صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی پاسخ دهیم.

اگر نمی دانید و یا گیج شده اید که میان گزینه های بسیار زیاد طراحی صفحه اصلی سایت فروشگاهی، به کدام سمت حرکت کنید در این بخش سوالاتی نیز وجود دارد که با پاسخ دادن به آنها می توانید بهتر درباره طراحی صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خود تصمیم گیری کنید.

ممکن است گاهی از اوقات کاربران با اطلاع از چیزی که نیاز دارند وارد سایت فروشگاهی شما شوند اما به دلیل خرید های ناموفق از سایر سایت های فروشگاهی سایت شما را نیز ترک می کنند. شما می توانید با در نظر گرفتن سوالات قسمت بالا، صفحه اصلی سایت فروشگاهی خود را به گونه ای طراحی کنید که اهداف و ارزش های برند شما را برساند و همچنین کاربر بتواند از خرید خود اطمینان کافی را پیدا کند.

در واقع یک صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند به کاربرانی که می دانند به دنبال چه چیزی هستند کمک کند و بتوانند آن محصول را با استفاده از یک سرچ کلی، در صفحات سایت شما پیدا کند و از سوی دیگر برای افراد و کاربرانی که نمی دانند به چه چیزی احتیاج دارند جذاب باشد و این دسته از افراد را نه تنها به خرید از فروشگاه شما ترغیب کند بلکه آنها را به یک مشتری بالقوه و همیشگی تبدیل کند.

طراحی صفحه اصلی سایت فروشگاهی چه کاربردی برای کسب و کار شما دارد؟

طراحی صفحه اصلی سایت فروشگاهی چه کاربردی برای کسب و کار شما دارد؟

همان طور که در بخش های قبلی اشاره شد، بسیاری از کاربران با یک گشت و گذار ساده و 30 ثانیه ای در صفحه اصلی، فروشگاه اینترنتی شما را بررسی می کنند. اگر در این 30 ثانیه بتوانید با طراحی مناسب صفحه اصلی کاربر را به انجام مراحل بعدی هدایت کنید، می توانید کاربر را ترغیب به خرید کنید. اما اگر نتوانید کاربر را در آن 30 ثانیه به چیزی که می خواهند برسانید، قطعا سایت فروشگاهی شما را ترک خواهند کرد.

شما باید صفحه اصلی خود را به اندازه ای جذاب و کاربردی طراحی کنید که کاربران از بازگشت به سایت فروشگاهی سایر رقبا منصرف شود. با استفاده از این روش می توانید نرخ تبدیل و حفظ مشتری های خود را افزایش دهید.

حال که از تاثیرات صفحه اصلی بر روی کسب و کار خود را می دانید، وقت آن است که به سراغ طراحی این صفحه بسیار مهم سایت فروشگاهی برویم. همراه همیار سایت باشید.

صفحه اصلی سایت فروشگاهی از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

صفحه اصلی سایت فروشگاهی از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

به طور کلی اجزای اصلی صفحه اصلی سایت فروشگاهی به دو قسمت تقسیم می شود که در ادامه به بررسی هر یک از قسمت های صفحه اصلی سایت فروشگاهی می پردازیم.

Above The Fold (نمای اول سایت فروشگاهی)

شما در نمای اول صفحه اصلی یعنی Above The Fold می توانید از محتوایی استفاده کنید که کاربر را به خرید از شما ترغیب کند و کاربر را تشویق کند در سایت شما فرآیندی را پیش ببرد. اما باید به گونه ای این محتوا را در صفحه اصلی قرار دهید که مخاطب اعتماد خود را نسبت به محصولات شما از دست ندهد و خیال نکند که تنها شما قصد فروش محصولات خود را دارید. باید تبلیغات خود را به صورت غیر مستقیم انجام دهید.

در طراحی سایت فروشگاهی اولین قسمتی که کاربران بدون اسکرول کردن مشاهده می کنند بسیار مهم و حیاتی است و باید در نظر بگیرید که چه محتوای جذابی در آن قرار دهید و در قسمت بعدی چه محتوایی بگذارید چه با بخش اول صفحه اصلی شما همخوانی داشته باشد. برای انجام این عملیات باید به دو اصل زیر توجه داشته باشید.

بررسی المان ها در طراحی Above The Fold صفحه اصلی سایت فروشگاهی

شما می توانید هنگامی که کاربر به سایت شما ورود می کند لیستی از محصولات پرفروش یا پیشنهادات ویژه خود را قرار دهید که می توانید این عملیات را با استفاده از ابزار اسلاید شو انجام دهید. شما با استفاده از این ابزار می توانید با پر کردن محتوای مناسب نظر مخاطبان را به محصولات خود جلب کنید. اما در برخی از اوقات ممکن است طراحی سایت فروشگاهی شما به گونه ای نباشد که بتوان از این ابزار برای صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی استفاده کرد. در نتیجه قبل از استفاده از این المان باید با یک طراح سایت حرفه ای مشورت کنید.

شما برای به نمایش گذاشتن محصولات خود می نواتید از المان های دیگری مانند بنر جدولی استفاده کنید که تعادل در قسمت های کناری و محصولات را برقرار کند.

 

نکات مهم در بخش ابتدایی (Above The Fold) صفحه اصلی

نکات مهم در بخش ابتدایی (Above The Fold) صفحه اصلی

اگر صفحات اصلی سایت های فروشگاهی موفق را مورد بررسی قرار دهید، متوجه می شوید که برای طراحی بخش نخست صفحه اصلی خود از تیتر ها، بنر های تبلیغاتی، تصاویر مجذوب کننده و المان هایی استفاده کرده اند که کاربر را مجبور به ماندن می کند تا بتواند بیشتر با نام برند شما آشنا شود. اما می توانید در این بخش از روش های دیگری نیز برای جذاب طراحی کردن صفحه اصلی سایت فروشگاهی خود استفاده کنید که آنها را در قسمت بعدی مقاله نام خواهیم برد.

روش های طراحی Above The Fold (بخش اولیه) صفحه اصلی سایت فروشگاهی

شما می توانید با استفاده از یک بنر تبلیغاتی مناسب دسته ای از محصولات پرفروش خود را در ابتدا صفحه اصلی قرار دهید و سعی کنید توجه مخاطبان را به این محصولات جلب کنید و با استفاده از دکمه ها و لینک ها کاربران را به سمت خرید محصولاتی که نیاز دارند راهنمایی کنید.

از موارد دیگری که باید در ابتدای صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خود رعایت کنید، داشتن یک منوی جذاب و واصح است. زمانی کاربر می تواند به راحتی صفحات سایت شما را مرور کند که بتواند به راحتی و با استفاده از یک منوی جذاب به سایر صفحات فروشگاه اینترنتی شما دسترسی پیدا کند. زمانی که قصد دارید انواع کاربران را به سایت خود راهنمایی کنید، باید بتوانید نیاز های آنها را به بهترین شکل حل کنید و با استفاده از یک منوی جذاب و باز این مشکل را به راحتی حل کنید.

شما می توانید با قرار دادن ایکون جستجو در قسمت ابتدایی صفحه اصلی، کاربر را به محصول یا صفحه ای که قصد مشاهده را دارد به راحتی هدایت کنید.

زمانی که فروشگاه اینترنتی شما مملو از محصولات است باید محصولات خود را دسته بندی کنید که از آن آشفتگی ای که وجود می آید جلوگیری کنید. اگر کاربران به راحتی نتوانند میان محصولات بدون دسته بندی شما کالا مورد نظر خود را پیدا نکنند سریعا فروشگاه شما را ترک خواهند کرد. پس در نتیجه توصیه همیار سایت به شما این است که با استفاده از دسته بندی های مرتبط و کالا های پرفروش دسته بندی محصولات خود را انجام دهید.

اما اگر وب سایت های فروش موبایل و لوازم جانبی ان را بازدید کرده باشید، می توانید متوجه شوید که با وجود دسته بندی های بسیار زیاد گوشی هوشمند، دسته بندی سایت فروشگاهی موبایل بسیار مرتب است. این طراحان تلاش می کنند که با استفاده از زیر دسته ها و با با تشکیل یک Mega Menu محصولات خود را به زیبایی دسته بندی کنند.

شما نیز می توانید با استفاده از زیر دسته ها، دسته بندی اصلی محصولات خود را سازمان دهی کنید تا کاربر بتواند به آسانی به هر آنچه که لازم دارد دسترسی داشته باشد و گزینه های دیگر خود را نیز مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

 

از عکس های مناسب و زیبا برای طراحی صفحه اصلی خود استفاده کنید

از عکس های مناسب و زیبا برای طراحی صفحه اصلی خود استفاده کنید

شما می توانید با استفاده از تصاویر بهینه شده و زیبا کاربر را با اهداف و ماموریت های خود بیشتر آشنا کنید. شما می توانید با استفاده از تصاویر شیک به شعار و یا هدفی که دارید تاکید دوچندان کنید.

چه قصد تبلیغ در صفحه اصلی سایت فروشگاهی را داشته باشید و یا قصد داشته باشید محصولات خود را به مخاطبان نمایش دهید. کاربر اولین چیزی که قصد دارد مشاهده کند، تصاویر قرار گرفته بر روی صفحه اصلی سایت شما است. هر چه قدر میزان کیفیت و جذابیت این تصاویر بالا تر باشد، کاربران بیشتر به خرید از سایت فروشگاهی شما ترغیب خواهند شد.

حال شما می توانید با استفاده از روش های زیر جذابیت و کاربرد تصاویر خود را افزایش دهید.

 

تصاویر خود را با استفاده از پیش زمینه متنی قرار دهید

شما با استفاده از این نوع تصاویر می توانید یک تصویر قدرتمند خلق کنید که با CTA ترکیب می شوند. CTA مخفف Call To Action است که به عملیاتی گفته می شود که شبکه های اجتماعی یا برنامه ها از شما دعوت به انجام کاری می کنند. استفاده از این نوع تصاویر برای برند ها و کسب و کار هایی مناسب است که قصد دارند یک پیشنهاد ویژه را بیشتر از حد معمول خود به کاربران نمایش دهند یا یک محصول را به عنوان محصول شاخص معرفی کنند، گزینه بسیار مناسبی است.

استفاده درست از اسلاید شو ها

شما با استفاده از اسلاید ها می توانید طیف گسترده ای از محصولات خود را به صورت گذرا در صفحه اصلی قرار دهید تا کاربر با حوزه فعالیت شما آشنا شود. معمولا افرادی که قصد دارند محصولات خود را بصورت مجموعه ای معرفی کننند و یا یک صفحه را به مخاطبان پیشنهاد دهند از این ابزار برای طراحی فسمت اول صفحه اصلی سایت فلروشگاهی خود استفاده می کنند.

باید توجه کنید که بسیاری از کاربران اسلاید ها را به صورت گذرا مشاهده می کنند، پس سعی کنید اسلاید های خود را تا 3 عدد محدود کنید که کاربرران بتوانند همه محتوای اسلاید را مشاهده کنند.

استفاده از Call To Action به صورت مستقیم

استفاده از Call To Action به صورت مستقیم

شما می توانید از کال تو اکشن (Call To Action) به عنوان یک علامت خروج در یک اتوبان در نظر داشته باشید. این کال تو اکشن باید کوتاه باشد و کاربر را به مسیری که می خواهد برساند. شما باید این فرآیند را طوری انجام دهید که مخاطب متوجه شود باید کجا کلیک کند زیرا این عملیات باید از صفحه اصلی و تمام المان های داخل آن جدا باشد. هر چه مدت زمان پیدایش دکمه فراخوان یا همان کال تو اکشن طول بکشد، حوصله کاربر بیشتر سر می رود و یا احتمال اینکه از فروشگاه شما بیرون برود بیشتر می شود.

دسترسی آسان به سبد خرید

یکی از قسمت ها و بخش هایی که از صفحه اصلی سایت فروشگاهی جدا نمی شود سبد خرید است. قسمتی از راهنمایی شما برای مخاطبان یا مشتری های شما، مطمئن شدن از وجود سبد خرید است. سبد خرید شامل تجربه کاربر در وب سایت فروشگاهی شما است. یعنی کاربر در این قسمت می تواند خرید هایی که انجام داده است یا قصد تکمیل آنها را دارد را مشاهده کند که معمولا در گوشه سمت چپ صفحه اصلی فروشگاه شما قرار می گیرد.

شما با استفاده از این بخش می توانید به کاربران برای تکمیل خرید های خود هشدار دهید و یا به آنها این امکان را دهید که بتوانند محصولاتی که برای خرید انتخاب کرده اند را ویرایش کنند.

حال که توانستیم قسمت اول صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنیم باید بخش های زیرین صفحه اصلی را نیز طراحی کنیم.

Beyond The Fold (بخش دوم صفحه اصلی)

همان طور که متوجه شدید این قسمت با پیمایش یا اسکرول کردن صفحه توسط کاربر نمایش داده می شود. اما این موضوع مبنی بر این نیست که محتوای شما از اررزش کمتری برخوردار است، بلکه اطلاعاتی که شما در بخش اول به کاربر داده اید را تکمیل می کند و یا مسیر را برای کاربرانی که می خواهند بخش ها و قسمت های دیگر سایت فروشگاهی شما را مشاهده کنند باز کند.

شما می توانید در این قسمت از المان هایی استفاده کنید که اهداف و ارزش های برند شما را پوشش دهد که در ادامه این بخش ها را برای شما توضیح خواهیم داد.

وبلاگ و محتوای آموزشی یا فیلم

وبلاگ و محتوای آموزشی یا فیلم

شما می توانید با تولید محتوای جذاب و آموزنده برای سایت فروشگاهی خود، سئو سایت خود را انجام دهید. اما هدف اصلی ما از ساختن یک وبلاگ جلب توجه مخاطبان است اما باید به گونه ای انجام شود که کاربران را از خرید دور نکند؛ یعنی باید محتوای شما بر پایه ای نوشته شود که هم دانش کاربر را افزایش دهد و هم ایشان را به سمت خرید از فروشگاه اینترنتی شما هدایت کند.

شما می توانید با قرار دادن لینک های این مقاله ها و یا درست کردن بخشی که جدید ترین مقالات فروشگاه شما را نمایش می دهد استفاده کنید.

اثبات اجتماعی

اثبات اجتماعی در واقع تائیدیه نام برند شما است که از اعتماد فعلی مشتری های شما بدست می آید. شما می توانید با استفاده از اثبات اجتماعی که شامل بازخورد ها، دیدگاه ها، پست های شبکه اجتماعی های مختلف و یا گالری اینستاگرام می شود، مخاطبان خود را افزایش دهید. اگر نیز اثبات محکم دیگری مبنی بر متمایز بودن شما با سایر رقبا است، می توانید در این قسمت استفاده کنید.

محصولات با اولویت کمتر

در این بخش از قسمت دوم طراحی صفحه اصلی سایت فروشگاهی، می توانید از محصولاتی که کمتر مورد توجه مخاطبان قرار گرفته اند استفاده کنید و با ترکیب انها با محصولات جدیدی که محبوبیت کمتری نیز دارند این قسمت را طراحی کنید؛ زیرا شما قصد دارید محصولات مهم تر را نیز در ابتدای صفحه اصلی خود قرار دهید و این بخش بهترین مکان برای سایر محصولات است.

صفحاتی که اولویت کمتری نسبت به سایر صفحات شما دارند

شما در این قسمت می توانید از صفحات صفحاتی استفاده کنید که اولویت کمتری نسبت به سایر صفحات سایت فروشگاهی شما دارند قرار دهید. در کل، صفحه اصلی محلی مناسب برای درج صفحانی مانند سیاست حفظ حریم خصوصی و یا شرایط خدمات در قسمت فوتر استو از آنجایی که این لینک ها در قسمت پایین صفحه قرار دارند، بسیاری از کاربران شهودی به این صفحات می روند.

شما می توانید از صفحات دیگری مانند صفحه تماس با ما و یا درباره ما در این قسمت استفاده کنید.

پس زمانی که قصد دارید صفحه اصلی سایت فروشگاهی خود را طراحی کنید باید صفحات سایت خود را اولویت بندی کنید. شما می توانید برای بهتر اولویت بندی دسته های خود این سوال را از خود بپرسید که اگر این صفحه در بخش اول صفحه اصلی قرار بگیرد برای کسب و کار ما چه سودی دارد؟

 

همیشه صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خود را برای کاربران موبایل نیز آماده کنید (mobile usability)

همیشه صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خود را برای کاربران موبایل نیز آماده کنید

همان طور که می دانید، امروزه بسیاری از افراد بیشتر جستجو های خود را از طریق گوشی هوشمند خود انجام می دهند. اگر قصد دارید این نوع کاربران را به سمت خرید از فروشگاه شما راههنمائی کنید، باید سایت خود را برای کاربران موبایل نیز آماده کنید. حال اجازه دهید منظور خود را با یک مثال بهتر برسانم؛ فرض کنید کاربری با استفاده از گوشی هوشمند خود وارد سایت فروشگاهی شما می شود، چنانچه کاربر شما نتواند المان ها و ابزارهایی که برای طراحی فروشگاه اینترنتی خود استفاده کرده اید را مشاهده نکند از سایت شما دلسرد خواهد شد. شما باید طراحی صفحه اصلی فروشگاه خود را به گونه ای طراحی کنید که کاربران بتوانند با هر نوع دستگاهی، سایت شما را به صورت استاندارد مشاهده کند.

سخن آخر

خوب، به پایان یکی دیگر از مقالات همیار سایت رسیدیم. همیار سایت در این مقاله سعی کرد اجزای اصلی صفحه اصلی سایت فروشگاهی را برای شما توضیح دهد و به شما نکاتی را گفتیم که بتوانید به وسیله آنها صفحه اصلی خود را بهتر و جذاب تر طرحی کنید. اما به این نکته توجه داشته باشید که صفحه اصلی دارای المان های مخصوصی است که هر شخصی نمی تواند آن را طراحی کند و فقط می توان به دست یک طراح سایت حرفه ای انجام شود. پیشنهاد همیار سایت به شما این است که اگر می خواهید از سایت فروشگاهی خودد بهترین نتیجه را دریافت کنید سعی کنید که با کمک یک طراح سایت این کار را انجام دهید یا طراحی سایت خود را به یک شرکت خبره و حرفه ای بسپارید.

امتیاز شما :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *