پنالتی گوگل چیست

پنالتی گوگل چیست + راه های تشخیص پنالتی گوگل

hossein

لیست محتوای این مطلب

برای رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل باید فعالیت های زیادی را در راستای بهبود و بهینه سازی وب سایت انجام دهید برخی از این فعالیت ها مطابق با الگوریتم های گوگل میباشند، و هیچ تهدیدی از سمت گوگل برای وب سایتتان ندارد و تنها نقطعه ضعف این فعالیت ها این است که زمان قرار گرفتن وب سایتتان در نتایج برتر گوگل بسیار طولانی خواهد شد (اصطلاحا به این روش سئو، سئو کلاه سفید میگویند).

در این میان وب مسترانی وجود دارند که صبر کافی برای بالا آوردن وب سایت ندارند و مجموعه فرایند هایی را انجام خواهند داد که بسیار پر ریسک هستند و امکان پنالتی گوگل را دارند به مجموعه این فرایند ها سئو کلاه سیاه خواهند، گفت که به زبان ساده‌تر یعنی دور زدن الگوریتم های گوگل توسط وب مستران.

البته میان سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید یک روش سئو وجود دارد که به آن سئو کلاه خاکستری یا گری هت میگویند که به معنی دور زدن الگوریتم های گوگل به منظور سریع تر شدن فرایند بهینه‌سازی وب سایت طوری که گوگل متوجه این موضوع نشود.

همانطور که میدانید موتور جستجو گوگل قوانین و مقرارت خاصی برای خود دارد و طبیعی است که وب مسترانی که از قوانین حاکم بر گوگل سرپیچی کنند توسط گوگل جریمه خواهند شد در دنیای سئو به جریمه شدن از طرف گوگل پنالتی گوگل خواهند گفت که پنالتی گوگل به دلایل مختلف و روش های مختلف انجام خواهد شد.

همانطور که گفته شد گوگل دلایل مختلفی برای جریمه کردن وب سایت ها دارد که همه آن ها در قالب یک سری هشدار ها و اتهامات از طرف گوگل که به وب سایت ها داده شده است گنجانده میشود همچنین گوگل به طور کاملا رسمی این خطاها را شرح داده است با این حال ممکن است که شما مطابق الگوریتم ها و قوانین گوگل عمل نکنید اما از طرف گوگل جریمه نشوید با توجه این موضوع که الگوریتم های گوگل هر روزه به طور مدام به روز رسانی خواهند شد ممکن است دیر یا زود وب سایت هایی که قوانین را رعایت نکرده باشند جریمه شوند.

نکات بسیار مهمی در خصوص پنالتی گوگل وجود دارد که خیلی از افراد که خود را جزئی از اساتید سئو میدانند از آن ها با خبر نیستند و آن ها را نمیدانند همیار سایت در این مقاله سعی دارد که در ابتدا بیان کند که پنالتی گوگل چیست و همچنین تمامی موضوعات حوزه پنالتی گوگل را بررسی کند، با ما همراه باشید.

 

پنالتی گوگل

پنالتی گوگل چیست ؟

بهتر است برای این که بهتر متوجه شویم که پنالتی گوگل چیست با یک مثال شروع کنیم، بازی فوتبال را در نظر بگیرید با این تفاوت که داور بازی گوگل است و سئوکاران بازیکنان فوتبال هستند در این بازی اگر بازیکنان دچار خطا شوند و موارد اخلاق حرفه ای را رعایت نکنند از طرف داور بازی که گوگل است جریمه خواهند شد.

حال اگر این خطاها زیاد شود ممکن است از زمین بازی اخراج شوید و یا با توجه به نوع خطا در یک بازه زمانی به عنوان مثال 6 ماه اجازه بازی نداشته باشید و یا حتی جریمه های سنگین تری برای شما در نظر بگیرند و به شما اجازه بازی در زمین فوتبال را ندهند.

گوگل همانند داور بازی فوتبال اختیاراتی دارد که میتواند هر وب سایتی را که دچار خطا میشود تنبیه و جریمه کند، در بازی فوتبال داور ها با کمک، کمک داور ها از قضاوت خود اطمینان حاصل میکنند و گوگل هم نیز کمک داور هایی دارد که ربات ها و خزنده ها هستند که از صحت قضاوت اطمینان حاصل میکنند.

پنالتی گوگل عنوان کلی و گسترده سیستم تصحیح خطا است که توسط گوگل ایجاد شده است، طبق گفتهای گوگل هر وب سایتی که خط مشی حفظ حریم خصوصی را نقض کند و یا سعی در نقض این قوانین را داشته باشد توسط گوگل جریمه می شود.

پایه و اساس این سیستم به سالها قبل برمی گردد. زمانی که موتور جستجوی Google.com به پربازدیدترین موتور جستجوی جهان تبدیل شد بود، در آن زمان این موتور جستجو چندان هوشمند نبود و ربات ها و الگوریتم های محدودی داشت. این موضوع محیط مناسبی را برای کلاهبرداران ایجاد کرده بود تا از راه های کاذب و حتی متقلبانه به دنبال کسب سود و استفاده از این صفحه های امنیتی باشند.

پس از مدتی که گوگل در مورد این موضوعات تحقیق کرد، توانست راه حل هایی برای مقابله با آنها بیابد. اما از سوی دیگر، صدها و هزاران وب مستر حرفه ای و باهوش بودند که همیشه راهی برای دوری از قوانین گوگل پیدا می کردند. اگرچه این رقابت همچنان ادامه دارد اما گوگل امروز با الگوریتم ها و ربات های هوشمند دست و پای این سودجویان را بسته است.

اکنون این راه‌ها و روش‌های غیرقانونی مانند ویروس‌های رایانه‌ای در سراسر جهان گسترش یافته و دسترسی به بسیاری از آنها در اختیار مدیران وب‌سایت‌های معمولی قرار گرفته است. به همین دلیل گوگل حساسیت خود را افزایش داده و از فیلترهای بسیار بیشتری برای یافتن و مجازات این افراد استفاده کرده است.

این بدان معناست که شما به عنوان صاحب وب سایت و کسب و کار اینترنتی، حتی اگر از چنین روش هایی اطلاع نداشته باشید و قصد استفاده از آن را نداشته باشید، باز هم در معرض خطر جریمه شدن به دلیل استفاده از این روش های غیرقانونی هستید.

حداقل باید با مهم ترین قوانین و اشتباهات گوگل آشنا شوید و سعی کنید با وارد نشدن به آنها، کسب و کار خود را در معرض خطر قرار ندهید. بهتر است بدانید که گوگل وب سایت هایی را که از قوانین آن پیروی می کنند با بهبود رتبه خود تشویق می کند تا دنیای وب را به سمت فعالیت های قانونی سوق دهند.

اگرچه به نظر می رسد اصطلاح «پنالتی گوگل» با مجازات های عمومی و اختصاصی زیادی همراه است، اما بهتر است بدانید که مشکل به این سادگی ها نیست. اولین چیزی که باید از آن بسیار آگاه باشید ماهیت سیستم جریمه گسترده گوگل است. اگر اطلاعات درستی در مورد این دسته نداشته باشید، از  وب مستران غیر حرفه ای متمایز نخواهید شد و شاید به دلیل یک چیز کوچک، تلاش های شما برای سال ها بی نتیجه باشد.

بنابراین اگر آینده کسب و کار آنلاین شما برایتان مهم است و از طرفی این موتور جستجو بزرگترین منبع تبلیغات شماست، باید راه حل های مقابله با آن را بدانید و از راه ها و روش های غیرمنطقی و خطرناک دوری کنید. روش ها و تکنیک هایی وجود دارد که ممکن است برای شما و بسیاری از صاحبان مشاغل دیگر مشکلی ایجاد نکند. اما همین تکنیک به ظاهر ساده می تواند عامل اصلی کاهش اعتبار شما باشد.

پنالتی گوگل چیست

گوگل چه نوع وب سایت هایی را جریمه میکند ؟

به طور کلی سیستم جریمه گوگل (گوگل پنالتی) دو نوع وب سایت را جریمه میکند و حساسیت زیادی را برای آن ها قائل است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

وب سایت هایی که رتبه خود را با روش های غیر معمول دست کاری میکنند

اول و مهمتر از همه، گوگل افرادی را که سعی می کنند با استفاده از روش های نادرست و غیر اخلاقی در نتایج جستجو رتبه خوبی کسب کنند، جریمه می کند. این شیوه ها و روش ها مجموعه ای از تکنیک های غیرقانونی است که بیشتر آن ها در مبحث سئو کلاه سیاه یا سئو خاکستری خلاصه شده است. گوگل این وب سایت ها را با الگوریتم های هوشمند شناسایی و جریمه خواهد کرد. اگر وب سایتی از سطح سوء استفاده خفیف عبور کند، می توان آن را برای مدتی یا در موارد شدید برای همیشه از نتایج موتور جستجوی گوگل حذف کرد!

وب سایت هایی که از تکنیک های غیر اخلاقی برای صدمه به رقبا استفاده میکنند

گوگل اخیرا دایرکتوری خود را به روز کرده و کسانی را که به موقعیت و رتبه سایت های دیگر آسیب می رسانند جریمه می کند. البته به دلیل پیچیدگی و شرایط متنوع، بسیاری از بازاریابان اینترنتی بدون هیچ درک و فهمی به قسمت های مختلف سایت حمله می کنند یا از روش های دیگری مانند لینک های اسپم استفاده می کنند و سعی می کنند رتبه رقبا را تحت الشعاع قرار دهند.
متأسفانه بسیاری از وب مستران از این روش ها استفاده می کنند. اگر نمی خواهید قربانی این حملات شوید باید نکات مهم امنیتی وب سایت خود را بشناسید و چندین گزینه برای افزایش امنیت وب سایت خود اعمال کنید.

انواع پنالتی گوگل

قبل از هر چیز باید بدانید که پنالتی های گوگل در دو حالت کلی اعمال می شود. حالت اول شرایطی است که الگوریتم ها و ربات های هوشمند گوگل با بررسی و مقایسه خودکار داده ها، نام وب سایت های متخلف را در فیلدهای مربوطه قرار داده و جریمه های لازم را برای آن وب سایت ها در نظر می گیرند.
در این نوع جریمه دخالت انسانی وجود ندارد و طبق آمارهای موجود بیش از 70 درصد این جرایم توسط الگوریتم های گوگل ثبت و بررسی می شود.

حالت دیگر نوع دستی این مجازات هاست. این جرایم که بیشتر در بخش شکایات و تخلفات گزارش می شود، توسط اپراتورها و کارشناسان گوگل بررسی می شود. در بسیاری از موارد، در حالی که ربات های گوگل نمی توانند به درستی تخلفات وب سایت را شناسایی کنند، کارشناسان گوگل هستند که از روش های حرفه ای و ابزارهای دستی برای بررسی و تجزیه و تحلیل وب سایت های مشکوک استفاده می کنند.

انواع پنالتی گوگل

چطور متوجه شویم وب سایت ما پنالتی شده

برای اینکه مخاطبین بدانند در کدام بخش و به چه دلیلی پنالتی شده اند، گوگل گزارشی را با توضیحات کافی برای مدیر سایت تهیه و ارسال می کند. اگر کنسول جستجوی گوگل را فعال کرده باشید، فایل گزارش مربوطه را در این کنسول دریافت خواهید کرد.

در موارد دیگر، به خصوص در موارد نقض حق چاپ، گوگل ایمیلی به حساب Google Webmaster Tools شما ارسال می کند. در برخی موارد، چندین گزارش به صورت لیست در این کنسول نمایش داده می شود. بنابراین، قطعا استفاده از سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس را توصیه می کنیم.

 

مهم ترین دلایلی که باعث پنالتی شدن وب سایت میشود

وقت آن است که فهرستی از اصلی ترین و مهم ترین مواردی که این موتور جستجو شما را مجازات می کند را بررسی کنیم. در زیر به دلایل اصلی جریمه های گوگل و راه حل های رایج رفع آن می پردازیم.

استفاده از Cloacking یا پنهان سازی محتوا از دید گوگل

یکی از مهم ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده از روشی به نام cloaking است که به آن تغییر مسیرهای مخفی نیز می گویند. این تکنیک به دو روش کلی انجام می شود. در نوع اول صفحاتی را به گوگل معرفی می کنید که از اعتبار و کیفیت خوبی برخوردار هستند. اما زمانی که کاربران بر روی لینک صفحات کلیک کرده و وارد آن ها می شوند، به صفحات دیگر هدایت می شوند.

در واقع با چنین تاکتیک هایی ممکن است کاربران وارد صفحه مورد نظر خود نشوند و در عوض وارد صفحه دیگری شوند! این تکنیک برای جذب بازدیدهای جعلی از کاربران و تشویق آنها به کلیک بر روی لینک های سایت هایی با عناوین و تبلیغات جعلی استفاده می شود. همچنین این جعلی ها نیازی به ایجاد صفحات با محتوای با کیفیت ندارند و فقط عنوان این محتوا را ایندکس کرده و محتوای آن را از گوگل مخفی می کنند.

جریمه در نظر گرفته شده برای تخلف Cloacking چیست ؟

جریمه Google برای این اقدام ممکن است حذف آن صفحه و دسته از نتایج باشد یا در برخی موارد کل سایت متخلف به طور موقت یا برای همیشه از نتایج جستجو حذف شود.

راه حل برطرف کردن تخلف Cloacking

برای برطرف کردن Cloacking  میبایست ابتدا وارد سرچ کنسول شوید و درخواست کرال صفحاتی که از طرف گوگل مشکوک اعلام شده اند را بدهید، بعد از دریافت اطلاعات توسط گوگل، محتوا و اطلاعات ارسالی را با محتوای صفحه مربوطه در سایت خود مطابقت دهید. اگر در عناوین و محتوای داخلی تفاوتی دیدید، باید سعی کنید این تفاوتها را برطرف کنید و هر دو نسخه را به یک شکل در بیاورید.

با این حال پس از ثبت درخواست تا 72 ساعت صبر کنید اگر مشکل حل نشد، از قسمت Reconsideration Request اقدام به ایجاد یک درخواست بررسی کنید تا اپراتورهای گوگل در زمانی کم اقدام به بررسی سایت و برطرفسازی مشکل کنند.

استفاده از تکنیک Cloacking: First Click Free

درست مانند مورد اول، تکنیک مشابهی وجود دارد که این بار به جای گوگل، کاربر نمی تواند محتوای یک صفحه وب را با استفاده از این تکنیک ببیند. در نوع اول، وب مستران متخلف با مخفی کردن برخی از صفحات از دید گوگل و هدایت کاربران به صفحات دیگر، ربات های گوگل را دچار اشتباه میکنند. اما در دسته دوم وضعیت برعکس این مورد است.

در نوع دوم سوء استفاده از سیستم رایگان کلیک اول(First Click Free)، وب سایت مورد نظر صفحه ای را طراحی می کند که در آن محتوا را به ربات ها و موتورهای جستجو نمایش میدهد، اما کاربر برای مشاهده محتوای این صفحه باید ثبت نام کند، یا عضو قسمت خبرنامه شود. این اقدام برخلاف سیاست کلیک اول رایگان گوگل است و وب سایت هایی که سعی در جذب بازدیدکننده به این موضوع داشته باشند جریمه خواهند شد.

این معمولاً مشکلی نیست، اما از آنجایی که بیشتر بازدیدها از موتور جستجوی Google انجام می شود، گوگل به کاربرانی که توسط موتور جستجوی خود به چنین صفحاتی مراجعه می کنند تضمین می کند که محتوای جستجو شده در آن صفحات باید در دسترس باشد. در این صورت اگر سایتی برخلاف این قانون عمل کند جریمه خواهد شد.

جریمه در نظر گرفته شده برای تخلف First Click Free

اگر وب سایت شما دچار این تخلف شود ابتدا گوگل صفحه ای را که تخلف انجام داده است را از نتایج حذف خواهد کرد و اگر وب سایت به این تخلف خود ادامه دهد از سمت گوگل پنالتی خواهد شد و کل صفحات وب سایت به مدت مشخصی به طور کامل از نتایج جستجو حذف میشود.

راه حل برطرف کردن این مشکل

اگر وب سایت شما از طریق پنالتی شده است باید ساختار صفحات را  درست کنید جوری که دیگر کاربران برای مشاهده محوای وب سایتتان نیازی به صبت نام نداشته باشند، بعد از درست کردن ساختار صفحه باید درخواست کرال به ربات ها و اپراتور های گوگل بدهید تا مجدد وب سایت شما را بررسی کنند.

هک شدن یا نا امن شدن یک وب سایت

امروزه هک یک سایت مشکلات زیادی را برای صاحبین وب سایت ها به وجود می آورد. اکنون، جدای از مسائل مربوط به از دست دادن یا افشای اطلاعات، گوگل وب سایت های هک شده را نیز در لیست ممنوعه خود نگه می دارد. احتمالاً هک شدن باعث می شود اطلاعات مهم سایت خود را از دست بدهید، اما جریمه شدن توسط گوگل به زخم شما نمک میپاشد. بنابراین باید به امنیت سایت خود توجه بیشتری داشته باشید.

البته این اقدام گوگل تنها یک اقدام امنیتی برای جلوگیری از حملات هکری است. زیرا در گذشته هکرها هنگام هک و نفوذ به وب سایت های معروف از اطلاعات آن وب سایت ها به نفع خود استفاده می کردند و حتی درخواست باج می کردند اما اکنون با این سیستم گوگل تا حدودی این مشکل پیش بینی شده است.
سیستمی که گوگل برای شناسایی وب سایت های هک شده استفاده می کند در واقع به دنبال لینک های مخرب یا محتوا و بدافزارهایی است که در هر سایتی یافت می شوند.

این بدان معناست که سایت شما برای جریمه شدن لازم نیست توسط یک هکر هک شود! حتی بدون دخالت شخص ثالث، وب سایت شما می تواند به عنوان یک وب سایت ناامن شناسایی شود.
امروزه با گسترش ابزارها و فایل های مخرب در اینترنت، احتمال آلوده شدن سایت شما به این برنامه های مخرب کم نیست. به همین دلیل باید به امنیت سایت خود توجه ویژه ای داشته باشید تا نه تنها اطلاعات ارزشمند خود را در معرض خطر قرار دهید، بلکه احتمال جریمه شدن توسط گوگل را نیز به صفر برسانید.

برای بالا بردن امنیت وب سایت خود مواردی زیر را رعایت کنید

برای خود یک سرویس میزبانی وب مطمئن تهیه کنید و از پشتیبانی آن سرویس درخواست بک آپ گیری روزانه کنید و مطمئن شوید که این سرویس دارای یک تیم پشتیبانی و یک تیم فنی و امنیتی است تا بتوانید به کمک آن ها اتکا کنید.

به محض اینکه احساس کردید سایت شما مورد حمله هکرها قرار گرفته یا هکرها نفوذ کرده اند، از سیستم قرنطینه گوگل وبمستر تولز استفاده کنید و سایت خود را قرنطینه کنید تا آسیب بیشتری به آن وارد نشود.
 
از کنسول جستجوی گوگل کمک بگیرید تا متوجه نوع کلاهبرداری وب سایت خود شوید و تمام ابزارها، نرم افزارها، افزونه ها و فایل های مشکوک را از هاست و وب سایت خود حذف کنید.

وب سایت و داده های هاست خود را با استفاده از ابزارهای ارائه شده در این بخش تمیز کنید و از قسمت مربوطه درخواست بررسی وب سایت خود را با گوگل ارسال کنید تا کارشناسان آنها سایت شما را بررسی کرده و وجود حفره های خطرناک و امنیتی را گزارش دهند.
 
از سیستم ها و پروتکل های امن برای هاست و وب سایت خود استفاده کنید. همیشه از تمام محتوای سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

استفاده از تکنیک متن یا لینک‌های مخفی (Hidden Text and Links)

یکی دیگر از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه، استفاده از متون یا لینکهای مخفی به منظور دستکاری رتبهبندیهای موتورهای جستجو است که گوگل آن را در این صفحه رسماً یکی از تخلفهای لیست مخصوص خود معرفی کرده است. این تکنیک در واقع استفاده از هرگونه ابزار یا شرایطی است که در آن محتوای متنی مورد نظر برای کاربران و بازدیدکنندگان قابل مشاهده نباشد.

چنین مسئلهای ممکن است به صورت اشتباهی و غیرارادی صورت بگیرد. مثلاً ممکن است شما در یک مطلب، از متنهای سفید رنگ استفاده کنید. معمولاً رنگ پسزمینه بخش body قالب سایتها نیز سفید رنگ است. در این صورت چنین اتفاقی باعث میشود تا متن نوشتهی شما و رنگ پسزمینه هر دو سفید باشند و آن متن دیده نشود. همین نکته در مورد متنهای لینکدار نیز صدق میکند. البته در برخی موارد دیگر، طراحی رابط کاربری وب‌سایت‌ها ممکن است به گونه‌ای باشد که متن‌های لینک‌دار با متن‌های عادی تفاوت نداشته باشند و به همین خاطر کلمات یا عبارات لینک‌دار شده مشخص نباشند. اگر سایت شما چنین مشکلی دارد، احتمالاً آن صفحه از سایت شما جریمه شده و یا خواهد شد.

در حقیقت ایدئولوژی گوگل این است که سایت شما هرطوری که برای یک موتور جستجو طراحی میشود، باید درست به همان شکل نیز برای بازدیدکنندگان واقعی طراحی شده باشد. استفاده از این قبیل تکنیکها گوگل را حساس کرده و ممکن است رباتهای گوگل فکر کنند شما در حال گول زدن کاربران یا خود ربات‌ها هستید.

در همین راستا گوگل توصیه میکند که محتوای مطالب سایت شما باید به گونهای باشد که ضعیفترین سیستمها و مرورگرها نیز بتوانند متون داخل آن را به خوبی شناسایی کرده و نمایش دهند. به همین خاطر، حتی استفاده از اسکریپتهای پیچیده مثل اسکریپتهای JavaScript یا CSS نیز با در نظر گرفتن استانداردهای خاصی توصیه شده است.

لیست زیر بعضی از تکنیکهای مشابه در زمینهی Hidden Text میباشد که باید از انجام آنها اجتناب کرد:

  • استفاده از متنها در زیر عکسها و فایلها به طوری که آن متن دیده نشود
  • استفاده از اسکریپتهای مخفی‌کننده متون و یا استفاده از استایلهای پنهانسازی در بخش CSS
  • تنظیم فونت نوشتهها در اندازه صفر
  • پنهانسازی لینکها به طوری که قابل مشاهده نباشند. برای مثال لینکدار کردن یک نقطه در یک پارارگراف
امتیاز شما :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *