URL فارسی یا انگلیسی

URL فارسی یا انگلیسی ؟ کدام برای سئو بهتر است؟

بسیاری از افراد معتقد اند که باید معادل انگلیسی کلمات فارسی درون URL قرار بگیرد تا از نظر سئو بهتر باشد؛ در عین حال متخصصانی نیز وجود دارند که میگویند برای سایت هایی که محتوای آن فارسی است استفاده از پیوند های یکتا فارسی جایگاه بهتری دارند.
hossein

لیست محتوای این مطلب

URL فارسی یا انگلیسی؟ یکی از سوال هایی که همیشه از ابتدا تا به امروز فکر سئوکار ها و وب مستر ها را به خود مشغول کرده این است که URL فارسی بهتر است یا انگلیسی ؟

خب ما بخوبی میدانیم که با توجه به الگوریتم های گوگل، سئو فرندلی بودن URL ها تاثیر بالایی در رتبه سئو سایت و جستجوهای گوگل دارد. بنابراین این نکته مهم میشود که هرچه URL ها و نامک های ما کوتاه تر،بهنیه تر و قابل فهم و خواندن باشد، موتور های جستوجو رتبه سایت ما را افزایش میدهند.

یکی از دلایل گوگل برای افزایش سئو وب‌ سایت شما و نمایش سایت شما در نتایج برتر جستجو گوگل این است که کلمه‌ ای که کاربر جستجو می‌کند در URL شما باشد. به عنوان مثال اگر قصد سئو صفحه ای با کلمه کلیدی طراحی سایت فروشگاهی را دارید باید این کلمه دقیقا در پیوند یکتا صفحه قرار بگیرد.

در این مقاله قصد داریم به طور تخصصی به این بپردازیم که از کدام نوع نامک یا همان URL استفاده کنیم پس بنابراین با همیار سایت ما همراه باشید.

URL یا همان نامک چیست وچه کاربردی دارد؟

URL یا همان نامک چیست وچه کاربردی در سئو دارد؟

URL (Uniform Resource Locator) یک نشانگر یک منبع یا مکان مشخص در وب است که برای مشخص کردن مکان یک منبع در اینترنت استفاده می‌شود. URL‌ ها شامل چند قسمت اصلی هستند شامل موارد زیر میشود:

  1. پروتکل : پروتکل نشان‌دهنده نحوه ارتباط با منبع (مثل HTTP یا HTTPS) است.
  2. دامنه (یا آدرس IP) : دامنه آدرس وبسایت یا منبع را مشخص می‌کند
  3. پورت : پورت نشانگر پورت مقصد است
  4. مسیر : مسیر مکان دقیق منبع در وب را مشخص می‌کند
  5. پارامترها : و پارامترها اطلاعات اضافی می‌باشد که ممکن است به منبع ارسال شود

URL‌ یا همان نامک ها در مرورگرها برای دسترسی به وبسایت‌ها، صفحات و منابع دیگر استفاده می‌شوند و از طریق آنها می‌توان به صورت مستقیم به منابع مورد نظر دسترسی یافت.

URL فارسی یا انگلیسی ؟

همانطور که بالاتر نیز اشاره شد برای بسیاری از افراد این سوال همواره وجود دارد که پیوند یکتا فارسی بهتر است یا انگلیسی و نظرات و بررسی های متفاوتی نیز توسط متخصصان سئو در این خصوص بیان شده است.

بسیاری از افراد معتقد اند که باید معادل انگلیسی کلمات فارسی درون URL قرار بگیرد تا از نظر سئو بهتر باشد؛ در عین حال متخصصانی نیز وجود دارند که میگویند برای سایت هایی که محتوای آن فارسی است استفاده از url های فارسی جایگاه بهتری دارند.

اما نظر گوگل نیز به عنوان ناظر بر فضای وب نیز مهم است. جالب است بدانید که جان مول، در یک ویدیو در یوتوب به طور کامل و واضح در مورد زبان نامک ها  توضیح داده و بسیاری از سوالات را برطرف کرده.

در این ویدیو بیان میشود که استفاده از زبان غیر انگلیسی برای سایت‌ هایی که محتوای آن‌ ها به زبان‌ ها دیگری نگارش شده، هیچ مانعی نداره و ربات‌های گوگل مشکلی برای کراول و ایندکس نخواهند داشت.

در ادامه به این موضوع میپردازد که بهتر است به‌ جای این‌ که در مورد زبان URL صفحات بحث کنید، به این فکر باشید که چطور می‌توانید آدرس صفحات را به بهترین شکل برای کاربر بهینه کنید.

پس تا اینجا توانستیم به این نتیجه برسیم که از نظر گوگل بهینه سازی نامک ها از اهمیت بیشتری نسبت به زبان آنها دارد.

اما تمام ماجرا این نیست؛ پیوند های یکتا زبان انگلیسی یک سری ویژگی و خصوصیات دارد که آن ها را نسبت به URL های زبان فارسی متمایز میکند که در ادامه به آنها میپردازیم.

URL فارسی یا انگلیسی ؟ کدام برای سئو بهتر است؟

کوتاهی URL های انگلیسی

URL های انگلیسی در مقایسه با URL های فارسی بسیار کوتاه هستند. با یک آزمایش ساده میتوان متوجه این موضوع شد.

کافی است یک پست نوشته و URL آن حداقل شامل 5 کلمه انگلیسی باشد و در مقابل یک پست دیگر ایجاد کرده و تنها از یک کلمه فارسی در URL آن استفاده کنید .سپس هر دو URL را کپی کنید و در رسانه های اجتماعی مانند تلگرام پست کنید. اگرچه URL فارسی 4 کلمه کمتر است، اما طولانی تر است و کاراکترهای بیشتری دارد.

URL کوتاه تر سئو بهتر

با توجه به تجربه و الگوریتم های گوگل هرچه قدر طول URL های ما کوتاه تر باشد، وبسایت یا صفحه ما جایگاه بهتری در میان صفحه جست و جو دارد و از نظر سئو جایگاه بالاتری دارد.

بنابر این میتوان نتیجه گرفت که استفاده از URL های انگلیسی بسیار بهتر است.

سئو بهتر سایت به وسیله URL های کوتاه تر

شکل عجیب پیوندهای فارسی درحالت انتشار

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که گاهی اوقات میخواهید صفحه ای از یک وبسایت را به اشتراک بگذارید و مشاهده میکنید که لینک به شکل عجیب غریبی شامل کاراکترهای مختلف ارسال شده.

این شکل از لینک جالب نیست و کاربران لینک های انگلیسی را بهتر میتوانن بخوانن و درک کنند.

آنالیز سخت URL های فارسی

ابزارهای مختلفی در جهت بهینه سازی و ارتقا رتبه سایت خود در گوگل وجود دارد امکان برسی لینک های داخلی و خارجی را به ما میدهد، اما اینجا دو مشکل اساسی وجود دارد.

اولین مشکل پشتیبانی نکردن برخی از ابزار ها از لینک های زبان فارسی است که متاسفانه یک مشکل بزرگ برای وبسایت های ایرانی است.

دومین مشکل زمانی آغاز میشود که ساختار های آدرس ما فارسی هستند و با چشم نمی‌توان تشخیص داد که آدرسها برای کدام پست یا صفحه ها در هنگام استفاده از این ابزار ها است. درحالی که در آدرس‌های انگلیسی این شرایط به راحتی در اختیار وبمستر و مختصص سئو قرار می گیرد.

تجربه کاربری بهتر در URL های انگلیسی

حتما تا به حال تجربه کاربری یا (User Experience) به گوشتون خورده، در بسیاری از فناوری ها و تکنولوژی تجربه کاربری از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.

طبق نتایج و تست های مختلف از نظر بسیاری از کاربران URL های انگلیسی تجربه کاربری بهتری نسبت به URL های فارسی دارند.

بهم ریختگی URL های فارسی موجب میشود بسیاری از افراد به دلایل امنیتی و اینکه ممکن است هک شوند و یا دستگاه آنها به ویروس آلوده شود از کلیک بر روی لینک های فارسی اجتناب میکنند.

تجربه کاربری بهتر در URL های انگلیسی

به خاطر سپردن آسان تر URL انگلیسی

خیلی از مدیران، وبمستران و طراحان سایت بدون سرچ کردن، مستقیم آدرس سایت‌های مورد نظر خود را تایپ می‌کنند و وارد صفحه‌ای خاص از یک وب سایت میشوند، حال اگر URL سایت فارسی باشد کار سختی است و تقریبا، کمتر کسی URL فارسی را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ می‌کند.

ایندکس شدن سریع تر URL انگلیسی

تجربه نشان می دهد که پیوند های انگلیسی سریع‌ تر و راحت‌ تر ایندکس می شوند و موتورهای جستجو بیشتر طرفدار پیوند های انگلیسی هستند و از طرفی باعث افزایش سرعت لود سایت هم می شود. از آنجایی که هندل کردن URL های انگلیسی نسبت به فارسی برای سرور راحت تر است پس سرعت پاسخ گویی هم بیشتر خواهد شد، هر چند این مورد شاید زیاد محسوس نباشد ولی در سرورهای اشتراکی که بیشترین میزبانی را دارد قابل توجه است.

نتیجه گیری

در این مقاله به این موضوع پرداختیم که بهتر است از پیوند های یکتا  انگلیسی استفاده کنیم یا فارسی و نکات مهمی نیز آموختیم تا سایت بهینه تری داشته باشیم.

اگر بخواهیم در این قسمت جمع بندی کنیم میتوان گفت از بسیاری جهات لینک های انگلیسی بهتر هستند اما مخاطبین و کاربران شما فارسی زبان هستند و بساری از خواسته های خود را به زبان فارسی تایپ میکنند بنابر این به شما توصیه میکنیم در بعضی موارد مانند نام محصولات در وبسایت های فروشگاهی بهتر است از لینک های فارسی نیز استفاده شود.

امتیاز شما :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *