بانس ریت یا نرخ پرش چیست ؟

بانس ریت یا نرخ پرش چیست

hossein

لیست محتوای این مطلب

یکی از کاربردی ترین مفاهیم در دنیای دیجیتال مارکتینگ و سئو، مفهوم نرخ پرش است. دانستن این مفهوم به هنگام تجزیه و تحلیل عملکرد سایت شما کمک می کند. در این مقاله توضیح خواهیم داد که نرخ پرش چیست. و چه عواملی در نرخ فرود در وب سایت شما نقش دارند و چه عواملی در افزایش ماندگاری در سایت و کاهش نرخ پرش نقش دارند.

اغلب پس از مدت کوتاهی که وارد دنیای اینترنت می‌شوید و در مورد سئو سایت و بحث‌های لندینگ پیج می‌شنوید و یاد می‌گیرید، با اصطلاح بانس ریت مواجه می‌شوید.
نرم افزارهای زیادی وجود دارند که موقعیت و ترافیک سایت را اندازه گیری و ارزیابی می کنند و همچنین میزان بانس ریت یا نرخ پرش وب سایت را گزارش می دهند.
سرویس های گوگل آنالیتیکس و الکسا از جمله سرویس هایی هستند که دقیق ترین آمار را به شما نمایش خواهند داد.
به عنوان مثال، اگر از سرویس الکسا برای رتبه بندی سایت گوگل استفاده می کنید، نرخ پرش را در یک بخش از گزارش مشاهده خواهید کرد (البته این اعداد معمولاً روزانه تغییر می کنند)

بانس ریت

مفهوم نرخ پرش یا بانس ریت

اصطلاح نرخ پرش یا بانس ریت سال ها قبل از محبوبیت وب و اینترنت و فناوری دیجیتال وجود داشته است.
این کلمه به معنای ضربه زدن به مانع و برگشت سریع به عقب است (مثل برخورد توپ پینگ پنگ به مانع و برگشتن به عقب).
برای یک کارمند فروشگاه، جهش زمانی اتفاق می افتد که مشتری وارد در می شود، نگاهی گذرا به پنجره ها و کالاها می اندازد و بدون تعامل با منشی، فروشگاه را ترک می کند.
انگار مشتری بعد از ورود به دیوار می خورد و دوباره بیرون می رود.

این نوع رفتار مشتری را می توان نمونه ای از Bounce در نظر گرفت.
اگر فروشنده یا مالک چنین فروشگاهی هستید، می توانید نرخ پرش یا بانس ریت را به دو صورت تعریف کنید:
1.پرش برای کل فروشگاه: چند درصد از مشتریانی که وارد فروشگاه می شوند پس از مرور و مشاهده بدون درگیر شدن با فروشنده و محصول، فروشگاه را ترک می کنند؟

2.پرش برای یک محصول خاص: چند درصد از مشتریانی که یک محصول خاص را بررسی می کنند، فروشگاه را بدون برداشتن محصول و جستجو در آن یا درخواست از نماینده فروش ترک می کنند؟

بدیهی است که نرخ پرش یک محصول با نرخ پرش فروشگاه متفاوت است.
با این مقدمه می توانیم به سراغ تعریف نرخ پرش یا بانس ریت در حوزه وب برویم و در مورد سوالات مطرح شده در ابتدای این بحث صحبت کنیم.

بانس ریت چیست؟

در پاسخ به اینکه نرخ پرش چیست، باید بگوییم که نرخ پرش یا نرخ پرش یا نرخ پرش به درصد بازدیدکنندگانی گفته می شود که پس از ورود به صفحه بدون هیچ اقدامی، آن را ترک می کنند.

به عبارت ساده، نرخ پرش به نسبت کاربرانی که وب سایت شما را بدون هیچ اقدامی ترک کرده اند به تعداد کل کاربرانی که وارد وب سایت شما شده اند، اشاره دارد.

بانس ریت چیست؟

دلایل اهمیت بانس ریت

بانس ریت به سه دلیل مهم است:

blog org 1863 1595930661 bounce rate vs exit rate بانس ریت یا نرخ پرش چیست

تفاوت نرخ پرش و نرخ خروج

یکی از رایج ترین سوالاتی که در مصاحبه های شغلی بازاریابی دیجیتال پرسیده می شود، تفاوت بین نرخ پرش و نرخ خروج است. از آنجا که این دو اندازه گیری مشابه هستند، ممکن است یکی اشتباه باشد. در این قسمت گاهی به زبان ساده تفاوت اصلی این فرمول ها را می گوییم.
نرخ پرش درصد افرادی است که یک صفحه را مشاهده کرده و آن را ترک می کنند و به صورت زیر محاسبه می شود:

با این حال، نرخ پرش درصد افرادی است که سایت را ترک می کنند. (حتی اگر صفحه بازدید شده صفحه اول نباشد) و از فرمول زیر برای محاسبه آن استفاده کنید.

برای درک بهتر این موضوع به مثال های زیر توجه کنید:
مثال اول:
کاربر یک کلمه کلیدی را در گوگل جستجو می کند و پس از چند ثانیه به سرعت صفحه را ترک می کند یا به نتایج گوگل باز می گردد. این یک بانس است.

مثال دوم: فرض کنید شخصی از طریق صفحه A از سایت شما بازدید می کند. سپس روی پیوندی در صفحه B کلیک می کند و به صفحه B می رود.
در این صورت اگر آن شخص پس از مشاهده صفحه B از سایت خارج شود، نرخ خروج تنها برای صفحه B در نظر گرفته می شود.

از آنجایی که کاربر فعالیتی را در صفحه A انجام داده است، برای صفحه A نرخ پرش محاسبه نمی شود و از آنجایی که صفحه B اولین صفحه ای نیست که کاربر بازدید می کند، برای صفحه B نیز نرخ پرش محاسبه نمی شود.

 

دلایل به وجود آمدن بانس ریت

دلایل به وجود آمدن بانس ریت یا نرخ پرش

صفحه انتظارات را برآورده نمی کند

تصور کنید که به دنبال خرید جاروبرقی در گوگل هستید و با جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر به یکی از صفحات می روید. اما به جای مواجه شدن با صفحه فروش جاروبرقی، با صفحه اصلی وب سایت مواجه می شوید، در این شرایط احتمالاً صفحه را ترک کرده و روی نتایج دیگر کلیک می کنید.
یا فرض کنید برای مثال کاربری در اینترنت دستور غذا را جستجو می کند و سایت شما تمام دستورالعمل های مورد نیاز کاربر در مورد نحوه پخت غذا را ارائه می دهد. خب طبیعی است که کاربر پس از مطالعه مطالب صفحه را ببندد.

دیزاین نامناسب وب سایت

طراحی بد و زشت صفحه می تواند به میزان قابل توجهی نرخ پرش را افزایش دهد. این به این دلیل است که کاربران معمولاً وب سایت شما را بر اساس طراحی صفحات قضاوت می کنند، حتما در هنگام طراحی سایت فروشگاهی به ظاهر سایت توجه کنید.

سایت دارای تجربه کاربری (UX) بدی است

درست است که وب سایت شما باید قابل قبول به نظر برسد، اما سهولت استفاده و دسترسی آسان به تمام اجزاء نیز از مواردی است که باید به آن توجه کنید. عدم دسترسی آسان به تمامی عناصر سایت می تواند تجربه ناخوشایندی را برای کاربران به همراه داشته باشد.

روش های کاهش بانس ریت

نتیجه گیری

به طور کلی، نرخ پرش یک راه خوب برای نظارت بر عملکرد وب سایت شما است. این معیار به شما کمک می کند تا صفحاتی که  مشکل دارند را شناسایی کنید و آنها را بهبود ببخشید. البته همانطور که در این مقاله توضیح داده شد خروج کاربران از سایت به معنای بد بودن سایت نیست.

امتیاز شما :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *